Nyheder
Kommune trak fleksjobber for meget i løn gennem fire år Mona Mølgaard var lykkelig for, at hun havde 3F Bjerringbro-Silkeborg i ryggen, da Viborg Kommune blev ved med at trække hende i løn. ”Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort, hvis jeg ikke havde haft fagforeningen”

Første gang hun undrede sig, trak Viborg Kommune 795 kroner af hendes løn. Det er fire år siden.

Dengang blev hun spist af med en forklaring om, at hun havde ramt lønloftet, og hun fik en beregning på mail, hun ikke forstod en bjælde af.

”Nå, det er da træls. Så kan jeg aldrig tjene mere, men sådan er det nok bare at være mig. Kommunen har jo helt sikkert styr på reglerne,” husker Mona Mølgaard sine tanker dengang.

Hun var dybt taknemlig over hele fleksjobsystemet og sit job hos Grundfos, så hun accepterede den melding, kommunen kom med.

Fra bonus til minus

Tre år senere får medarbejderne på Grundfos en bonus på 7000 kroner, og Mona Mølgaard sikrer sig, at hun kan beholde pengene ved at indsende et dokument til kommunen. Tror hun.

På næste lønseddel er lidt over 7000 kroner trukket ud med henvisning til lønloftet.

”Jeg siger til min chef, at han ikke skal give mig bonus eller lønforhøjelse, for det kommer til at koste mig penge. Så er det bedre, at han giver det til nogle, der kan få glæde af det,” fortæller Mona Mølgaard.

Men chefen mener, at der er noget galt. Han sender Mona tilbage til kommunen.

”Jeg får de 7000 kroner tilbage, og så siger jeg, at jeg tror, mit lønloft er forkert,” fortæller hun.

Afviser blankt

Men meldingen fra kommunen er, at det er hendes egen pligt at oplyse om ændringer i indkomst. Mona Mølgaard forsøger at trænge igennem flere gange, men det er umuligt.

”Jeg spørger fagforeningen, der understreger, at det er en sag mellem arbejdsgiver og kommune, men det kan sagsbehandleren blankt afvise,” siger en stædig Mona Mølgaard, der ikke ville lade sig spise af med en benægtelse.

Så tager 3F Bjerringbro-Silkeborg over.

14 dage senere beklager Viborg Kommune, at Mona Mølgaards lønloft aldrig er blevet reguleret i den tid, hun har været fleksjobber.

Der kan ske fejl

Der bliver lavet en beregning, så hun får de penge tilbage, som er blevet trukket siden 1. april 2018.

”Jeg er jo autoritetstro og regner med, at kommunen har styr på det. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort, hvis jeg ikke havde haft fagforeningen,” siger en lettet Mona Mølgaard.

Viborg Kommune er ærgerlig over, at Mona Mølgaards lønloft var forkert i flere år.

”Da Mona begyndte i fleksjob i 2016, var blanketten til virksomhederne ikke god nok, men det blev ændret i 2018, så det ikke burde kunne ske i dag,” siger Thomas Worm, der er afdelingsleder på Ydelseskontoret ved Viborg Kommune.

Han vil gerne opfordre alle fleksjobbere til at tage fat på kommunen, hvis de er tvivl om, at lønloftet er korrekt.

”Der kan jo ske fejl en gang imellem, og hvis det sker, så laver vi selvfølgelig en genberegning,” siger han.

Mona Mølgaard kender endnu ikke størrelsen på det beløb, hun får tilbage.   


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt