Nyheder
Byggeri. Aktion gav hurtigt resultat Fagforeningen indkaldt til hasteforhandlinger, der fik udenlandsk firma til at indgå overenskomst

BJMF blev i sidste uge kaldt til hasteforhandlinger med Pihl & Søn A/S på deres byggeplads Redmolen i Nordhavn.

Sagen drejede sig om den litauiske underentreprenør Galabama, som er omfattet af en lovlig varslet sympatikonflikt.

Forhandlingerne resulterede i at Pihl & Søn underskrev en aftale med BJMF, der udelukker den konfliktramte virksomhed fra byggepladsen, så længe de ikke har tiltrådt overenskomsten.

Derudover indeholder aftalen et bagudrettet kædeansvar, der forpligter Pihl & Søn til at stå økonomisk til ansvar for tidligere overenskomstbrud på byggepladsen, begået af underentreprenøren Galabama.

Grunden til at BJMF blev indkaldt til hasteforhandlingerne skyldtes at omkring 200 bygningsarbejdere havde taget opstilling ved indgangene til byggepladsen.

Overenskomst underskrevet med Galabama UAB

I forlængelse af det 48 timers møde, som blev holdt med Dansk Industri efter at Pihl og Søns byggeplads blev ramt af demonstration og blokade fra morgenstunden, indgik BJMF overenskomst med Galabama UAB.

Det betød, at den lovligt varslede sympatikonflikt mod den litauiske virksomhed, ophørte med øjeblikkelig virkning.

Nu er fagforeningen i fuld gang med at få talt med de litauiske kolleger, som udfører tømrerarbejdet på byggepladsen, og byde dem velkommen i fagforeningen med information de goder og rettigheder, som overenskomsten giver dem!


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt