Nyheder
Arbejdsmiljøudvalg tester faldsikring På sidste møde i BJMFs fælles arbejdsmiljøudvalg var der fokus på faldsikring.

Da BJMFs fælles arbejdsmiljøudvalg holdt møde den 12. september, var der opstillet stillads med faldsikringsudstyr på p-pladsen i fagforeningen.

Udvalget ville afprøve faldsikringerne i praksis for at se, hvad der er bedst at arbejde i og hvad der er bedst at hænge i.

Kran- og sikkerhedsmaterielfirmaet Einar Madsen og Bam-Bus (Byggeriets ArbejdsmiljøBus) fremviste de forskellige faldsikringer og hvordan de skal bruges.

Arbejdsmiljøsekretær i BJMF, Christian Sørensen understreger, at faldsikring er et personligt værnemiddel og kun skal bruges, når der ikke er andre muligheder, sådan som også Arbejdstilsynet kræver:

”Egnet faldsikringsudstyr skal bruges, hvis arbejde i højden ikke på anden måde kan planlægges, tilrettelægges og udføres forsvarligt med kollektiv sikring mod nedstyrtning, som fx rækværk, stillads eller personløfter.”
(At-vejledning D.5.5-3)

Læs mere om faldsikring (Arbejdstilsynet)

Næste møde: Fokus på kemi og støv
BJMFs fælles arbejdsmiljøudvalg er for alle interesserede medlemmer af BJMF - uanset fag og beskæftigelse. Udvalget arbejder med arbejdsmiljø indenfor alle brancher og vil gerne have flere aktive i udvalget.

Næste møde er den 14. november, kl. 15.30-17.30 i BJMF, Mølle Allé 26, 25 Valby.
Her vil der være fokus på støvende arbejde og kemi.

Er du interesseret i arbejdsmiljø og vil du være med, så kontakt Christian Sørensen


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt