Nyheder
Asbest: Aktion i Glostrup Det så både uhyggeligt og giftig ud, da tømrere fra Snedker-Tømrernes Brancheklub, aktionerede imod asbest på en byggeplads i Glostrup.

Asbest er uhyggelig og giftig. Og det blev understreget da en folk tømrersvende torsdag gik i aktion ved en tagrenovering i Glostrup iført hvide heldragter og seriøse åndedrætsværn.

Svendene på pladsen blev, for deres egen sikkerheds skyld, opfordret til at forlade stilladset og først gå op igen, når deres firma har fået styr på asbestspredningen.

Ifølge ST-Brancheklubben har firmaet tidligere påstået at byggepladsen var ren for asbest. Men ved nye uvildige prøver har det vist sig ikke at holde stik. På stilladset lå der stykker af skifereternit med asbest fra nedrivningen.

Svendene på pladsen var lidt overraskede, fordi de var af den opfattelse, at der var blevet gjort fuldstændigt rent. De måtte dog indrømme, at de selv ikke havde set selv miljørapporten.

Nul-tolerance
Helga Mathiassen fra ST-Brancheklubben opfordrede svendene til at bede firmaet om at se miljørapporten, og opfordrede til at de fik firmaet til at gøre grundigt rent på især stilladsdækkene.

En enkelt mente endda, at man aldrig kan blive helt fri for asbest og det er umuligt at asbestrenovere uden at de kommer lidt støv her og der.

Til det sagde Helga Mathiassen:
- Vi har nultolerance overfor asbest. Blot en enkelt asbestfiber kan være nok til at give asbestose. Og det er muligt at renovere asbest så det ikke spredes, men det er dyrt…


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt