Nyheder
BJMF opruster på Nordhavnstunnelen

Tekst: Anne Mette Omø Carlsen, BJMF

BJMF har igennem årene opbygget stor erfaring med at arbejde med store byggerier, som Metroen, Panum og Carlsberg Byen. Via forbundet har fagforeningen nu fået midler fra en pulje, der skal sikre organisering af og kontrol med store byggepladser. Derfor kan BJMF i starten af 2023 opruste og ansætte en person til at tage sig af Nordhavnstunnelen.

Rasmus Gudmandsen, leder af organiseringsteamet i BJMF er glad for nu også at kunne gøre en indsats på det store projekt, som Nordhavnstunnelen bliver.

– Vi frygter selvfølgelig en masse underfirmaer, som vi tidligere har set, kan give store problemer med løn- og arbejdsforhold, siger Rasmus Gudmandsen og fortæller, at en ny ansat afsat alene til tunnelen vil skulle arbejde med at organisere folkene på pladsen, og selvfølgelig arbejde med at sikre ordentlige lønninger og et godt arbejdsmiljø.

BJMF har allerede holdt det første møde med MT Højgaard og Vejdirektoratet, som er bygherre på tunnelen på vegne af Københavns kommune.

- Vi kan godt mærke på MT Højgaard, at Københavns kommune og vejdirektoratet for alvor ønsker, at der skal være styr på løn og arbejdsvilkår samt et godt arbejdsmiljø. Det har også betydet, at MT- Højgaard primært vil bruge egne folk og det dæmmer jo meget op for, at der ikke kommer udenlandske underentreprenør der snyder med arbejdstimer og løn, siger Rasmus.

Læs mere om Nordhavnstunnelen i Fagligt Fokus nr. 4/2022

Kø på Mit3F Der er i øjeblikket længere svartider på 3f.dk. Du kan derfor opleve at blive sat i kø, når du vil tilgå funktioner på Mit3F.
Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt