Nyheder
Kommunal- og Regionsvalg: Gode spørgsmål til kandidaterne Sæt vigtige spørgsmål dagsorden. Stil nærgående spørgsmål til kandidaterne der stiller op til kommunal- og regionsvalget den 16. november

BJMF har stillet en række spørgsmål, som er af stor betydning for fagforeningen og medlemmer. Vær med til at sætte dagsorden. Stil spørgsmålene inden du stemmer.

 • 3F BJMF har erfaring for at udlicitering af offentlige opgaver altid fører til dårligere løn og arbejdsforhold for medarbejderne. Ofte er det ikke det samme arbejde der udføres, så borgerne får et dårligere resultat, og hvis det skal være samme standard, er det dyrere. Der er lavet aftale i Folketinget omkring forsyningsvirksomheder, så som affaldsforbrænding og spildevand, hvilket igen indskrænker det kommunale selvstyre.
  Spørg hvem der aktivt vil arbejde mod udlicitering af offentlig opgaver.
 • 3F BJMF mener at der skal være sociale klausuler i alle kommunernes kontrakter og entrepriser. Alle kalder på faglært arbejdskraft. Ingen projekter uden lærlinge.
  Spørg hvem der arbejder for social klausuler i kommunens kontrakter.
 • Som bygherre bør man havde ansvar for processen og dermed for den sociale dumping. Om det er Metro eller Nemlig.com har bygherre/bestiller ansvar for arbejdsforhold m.m. København er gået foran med dette.
  Spørg hvem der har bekæmpelse af social dumping på dagsorden.
 • 3F BJMF har bygningsarbejderne der gerne vil bygge boliger. Der mangler boliger til unge under uddannelse. Hvor mange ungdomsboliger bliver der planlagt på Lynetteholmen
  Spørg hvem der arbejder for flere ungdomsboliger.
 • Nyttejob er udnyttelse og underbetaling af arbejdskraft og erstatter folk i ordinære stillinger. Hver fjerde offentlig specialarbejder er forsvundet i løbet af de sidste år. De er erstattet af nyttejobbere der udfører arbejdet for en langt lavere ydelse. Det er tvangsarbejde.
  Spørg hvem der arbejder imod nyttejobberi og tvangsarbejde.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt