Nyheder
Organisering. Kampagne i mål: Over 50 nye valgt Kampagne har ført til, at der på 50 dage er blevet valgt over 50 nye tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter.

Tekst: Rasmus Gudmandsen. Foto: Søren D. Andersen

Fagforeningen satte i september gang i en kampagne for at få valgt flere tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, og for at sikre at de valgte kommer afsted på uddannelse.

Målet var at få valgt 50 enten tillidsrepræsentanter eller arbejdsmiljørepræsentanter på 50 dage. Det lykkedes og blev en stor succes, fortæller Organiseringsteamet i BJMF, der var kernen i kampagnen.

Der mangler viden

Udover at få valgt 50 tillidsvalgte afslørede kampagnen også nogle problemer. Bl.a. viste det sig, at mange steder, der har valgt tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant, ikke har fået det registreret i fagforeningen.

Dermed går man glip af tilbud om kurser og anden vigtig information, og de valgte har ingen beskyttelse mod fyring.

En anden ting kampagnen har vist, er at den faglige viden på pladserne er for lav.

- Når vi har været rundt på arbejdspladserne, har det vist sig, at mange ikke aner, hvad en tillidsrepræsentant laver eller at arbejdsmiljørepræsentanten skal deltage i sikkerhedsmøder, siger Organiseringsteamet i BJMF.

- Det er vigtigt at få hævet alle kollegernes viden om overenskomster og arbejdsmiljøregler meget mere.

Søg viden – tag på kursus!

En del af kampagnen har været at ringe til mange af fagforeningens tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter og fortælle dem om vigtigheden af at komme på kursus.

- Vi kan høre, at mange af dem, der er valgt, slet ikke er klar over hvilke muligheder, der er for at komme på kursus, og at det for eksempel er 3F, der betaler kursusgodtgørelse, hvis man deltager, siger Organiseringsteamet.

Nu er kampagnen slut, men fagforeningen vil forsat have fokus på at få valgt tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, og oplyse om fordele og rettigheder.

  • Husk at kontakte fagforeningen hvis I skal afholde valg, så kommer vi ud og hjælper med at afholde valgt korrekt.
  • Husk at tjekke om din tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant er registreret i fagforeningen.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt