Nyheder
OK2024 Markant nej fra BJMF 72 procent af stemmerne fra BJMF sagde nej til OK-resultatet på det offentlige område. Men på landsplan blev overenskomsten stemt igennem.

Der var opbakning til anbefalingen fra bestyrelsen i BJMFs Servicegruppen om at stemme nej til OK-forliget på det offentlige område.

Resultatet af urafstemningen viser nemlig at 72 procent af afgivne stemmer sagde nej og der var flertal for nej på alle store områder. Højdespringeren var Specialarbejderoverenskomsten for København og Frederiksberg, hvor 79.3 procent stemte nej.

71,9 procent af de stemmeberettigede stemte. Det er i følge formanden for Servicegruppen, Rasmus Bredde, et flot resultat, der er hele 18 procent højere end 3F på landsplan.

Den overenskomst med højeste stemmedeltagelse var den Kommunale Håndværkeroverenskomst, hvor 79,3 procent af de stemmeberettigede afgav deres stemme.

Aktiv kampagne
Forklaringen på den høje stemmedeltagelse ligger muligvis i den aktivistiske tilgang BJMF har til overenskomstforhandlinger.

- Der har været gjort en stor indsats fra tillidsfolk og andre aktive med rundringninger, møder og snakke for at få kollegerne til at stemme - tak for kampen, siger Rasmus Bredde og fortsætter:

- Vi har lavet faneborge, indklapninger, nyhedsbreve, bannere, møder, facebookkampagner, plakater, T-shirts og løbesedler. Vi har kæmpet for højere løn, mere fri tid og mod overvågning. Vi har sendt et klart signal om, at resultatet ikke er godt nok, og i morgen fortsætter vi kampen.

Landsresultater

Det samlede resultat på landsplan var en forholdsvis lav stemmedeltagelse med klart flertal for overenskomsten.

  • På det kommunale område var stemmedeltagelsen på 53,2 procent. 72,55 procent af disse stemte ja.
  • På det regionale område var stemmedeltagelsen på 56,25 procent. 84,62 procent af disse stemte ja.
  • På det statslige område var stemmeprocenten på 53,10 procent. 83,99 procent af disse stemte ja.

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt