Nyheder
Murerlærlinge bygger teglpavillon med krydsbuer I anledning af Arkitekturåret 2023 og Københavns Murerlaugs 400 år-jubilæum er lærlinge fra Next i gang med tre krydsbuer i tegl ved havneløbet i København

UNESCO har valgt København som arkitekturhovedstad i 2023, og Københavns Murerlaug markerer sit 400-års jubilæum. De to ting sammen med at det nye bygningsreglement stiller krav om reduktion af CO2-aftrykket, danner baggrund for projektet Bricks in Common.

Se flere foto af det projekterede fra arkitekterne AART, Mangor og Nagel  og OJ Rådgivende Ingeniører.

Bæredygtige tegl

Byggeriet, som vil stå opført fra juni-oktober, består af tre murede krydsbuer i forskellig størrelse – men alle med det samme CO-aftryk. Alle buer bliver opført med en andel af genbrugte sten, hvor andelen stiger fra den mindste bue mod den største, der bliver opført i ca. 70 % genbrugstegl.

Teglene er leveret af Egernsund Wienerberger, læse mere om teglene i krydsbuerne 

Gå på opdagelse i Arkitekturhovedstaden

Teglpavillonen er bare en af en række klimapavilloner og de er blot en del af alle de ting, der kan opleves i Arkitekturåret. Hele året vil København nemlig byde på en stribe af begivenheder og arrangementer i forbindelse med Arkitekturåret./p>

Det vil foregå forskellige steder i København og i regionen, både på museer, i kulturhuse, hos virksomheder og foreninger og i byrum udendørs. Der vil være rundvisninger, udstillinger, talk og meget mere.

Se hele det omfattende program og tilmeld dig nyhedsbrev eller følg med på Instragram

Støv, stilladser og skurvogne

Det er Murerlauget og 16 murerlærlinge samt deres lærer fra NEXT KBH, der bygger verdensmålspavillonen, der bygger. Men da byggeriet gik i gang, viste der sig problemer med sikkerhed og arbejdsmiljø.

Der manglede skurvogne, stilladserne var ikke korrekte og der var støvproblemer med tørmørtel i åben blander. Fagforeningen blev kontaktet og der blev rettet op på tingene. Herefter kunne det specielle byggeri forsætte.

Har jeres sjak problemer med velfærdsforanstaltninger, (skure, opholdsrum, bad og toilet), så kontakt fagforeningen, som ser på sagen, og uddeler t-shirts med den sigende tegning og teksten: ”Ingen skal skide i en spand. Velfærdsforanstaltninger nu til alle mand!”


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt