Nyheder
OK24: Tidslinje Tidslinje for forhandlinger for de offentligt ansatte

Overenskomstforhandlingerne 2024 står for døren, og der skal forhandles overenskomster for mere end en halv million ansatte på det kommunale arbejdsmarked.

3F BJMF har en række medlemsgrupper ansat indenfor det offentlige, som derfor også skal have fornyet deres overenskomst. BJMFs grupper er blandt andet: specialarbejdere, gartnere, forsyningsarbejdere og bygningsarbejdere, der arbejder på en kommunal overenskomst.

I alt er der 33.000 medlemmer af 3F`s Offentlige Gruppe, der arbejder i enten i stat, regioner eller kommuner, og som nu skal i gang med at kæmpe for en ny overenskomst.

Tidslinje for overenskomstforhandlinger 2024:

KRAVINDSAMLING (MARTS TIL MAJ 2023)

PROCESPERIODE (JUNI TIL NOVEMBER 2023)
3F forhandler sammen med andre i forhandlingsfællesskaber. I procesperioden mødes 3F med de andre forbund og bliver enige om at forhandlingsgrundlag. Sideløbende udtager arbejdsgiverorganisationerne også deres krav

FORHANDLINGER (DECEMBER TIL MARTS 2024)
I december 2023 mødes 3F og de andre faglige organisationer med arbejdsgiverne for at udveksle krav, før de reelle forhandlinger starter i januar 2024.

URAFSTEMNING (MARTS TIL APRIL 2024)
Når der er landet en aftale, er det op til medlemmerne at stemme om det endelige resultat. Det sker ved en urafstemning, hvor du og de andre medlemmer kan sige ja eller nej til resultatet. Hvis der bliver stemt ja, så træder den nye overenskomst i kraft den 1.april 2024. Hvis der bliver stemt nej, kommer forligsmanden på banen, og der kan komme konflikt.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt