Nyheder
Byggeri: Pas på bly! Murere og VVS'ere har gået i blyholdigt støv og muligvis også asbest på en byggeplads på Vintergækvej i Kastrup.

Einar Kornerup er hovedentreprenør, og Kingo er nedriverfirmaet på pladsen på Vintergækvej i Kastrup. De har på en kæmpe byggesag sjusket med sundhedsskadelige og livsfarlige stoffer!

BLY: Der er blevet slebet blyholdig maling ned uden afspærring, sluse eller undertryk. Efter opgangene med blyholdigt støv blev frigivet til de øvrige håndværkere, lå der stadig støv overalt. Fagforeningen fik testet støvet, og der var bly over grænseværdien!
Bly er skadeligt for nyrer, hjernen og knoglerne.

HUSK at hvis man har været udsat for bly, skal man have taget blodprøver for at tjekke, om man har for højt indhold af bly i blodet!

ASBEST: En skarp VVS'er fandt en bøsning/rørpakning af asbest-snor. De indeholder normalt 70-80% asbest! Byggeledelsen sagde, at det måtte være en enkelt smutter, og at alle andre bøsninger i boligblokkene var af gummi.

Men miljøscreeningen fra Dansk Miljøanalyse siger noget helt andet. Man har fra starten testet 2 bøsninger, og der var asbest i dem begge. Derfor skriver analysefirmaet at ”bøsninger skal betragtes som asbestholdige”.

Vi kan kun anbefale alle kolleger på byggepladserne, at man altid kræver uvildige test, før man går ind i et område, der er saneret for bly, asbest eller andre sundhedsskadelige stoffer. Det er lovpligtigt at få udarbejdet en miljørapport. Den skal I altid tjekke, inden I påbegynder arbejdet. Vi skal ikke dø af at gå på arbejde! skriver BJMF i et facebookopslag.

Nu må politikerne få indført lovkrav om uvildige test, så nedriverfirmaerne ikke kan teste sig selv!
Skriv under på kravet. Læs mere og støt forslaget med din underskrift.

Husk altid at sige fra, hvis der er mistanke om sundhedsfarlige stoffer, der hvor I arbejder!


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt