Derfor skal du vælge 3F
Bliv medlem af 3F som lærling eller elev Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af 3F, hvis du er elev eller lærling på almindelig elevløn. I de fleste tilfælde kan du også få gratis a-kasse under din uddannelse.

Du har krav på at blive behandlet ordentligt på din arbejdsplads, også når du er lærling eller elev. Derfor er det en god idé at være medlem af en rigtig fagforening. 3F har aftalt dine forhold på arbejdspladsen i din overenskomst, og vi kender dit fag.

Som medlem af 3F har du altid et stærkt fagligt fællesskab bag dig. Du får masser af fordele, både faglige og kontante.

Tjek på det hele? 3F tjekker din uddannelsesaftale for dig, så du er sikker på, at alt er i orden.
Gratis a-kasse

Som lærling eller elev kan du blive gratis medlem af a-kassen eller få forbundsydelse.

Hjælp i hverdagen

3F er din personlige hjælp i hverdagen. Vi kan svare på stort og småt i dit arbejdsliv.

"3F kunne stå for alt"

Det firma, jeg var lærling hos, gik konkurs, og jeg anede ikke, hvordan jeg skulle tackle det. Det var en kæmpe støtte, at 3F kunne stå for alt for mig. Det viste sig, at jeg havde ret til ferie, pension og ting, jeg ikke anede. Det var tydeligt, at 3F havde et virkelig godt overblik.

- Ejner, tømrerlærling.

Bliv medlem
Bliv medlem
Fordele som lærling eller elev

Som lærling eller elev får du masser af fordele som medlem af 3F, blandt andet:

  • Fri adgang til alle 3F Superliga kampe
  • Rabat på forsikringer
  • PlusKort - rabat i mere end 1.300 butikker
  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Jobformidling og hjælp til jobsøgning
Bliv medlem
Alle fordele
Bliv medlem
Alle fordele
Priser for medlemskab Som lærling eller elev kan du blive medlem af 3F for kun 65 kroner om måneden og få gratis a-kasse. Når du er færdiguddannet, overgår du til et andet medlemskab.
Se priser
Se priser
Sådan hjælper 3F dig

Er du i tvivl, om du får det rigtige i løn? Ved du, hvor meget ferie du har ret til, eller hvad du har krav på, hvis du bliver syg?

3F har forhandlet alle dine rettigheder i en overenskomst, dvs. en aftale med arbejdergiverne. Overenskomsten sikrer dig ordentlige vilkår som lærling eller elev.

Som medlem er alle 3F's overenskomster tilgængelige for dig i Mit3F.

3F er også din personlige hjælp i hverdagen. Vi kan tjekke din uddannelsesaftale, så du er sikker på, at du har de rigtige arbejdsvilkår på lærepladsen. Og som medlem kan du bestille et gratis løntjek, hvor vi gennemgår dine lønsedler for dig. Oplever du problemer med din læreplads, kan din tillidsrepræsentant eller lokale 3F-afdeling hjælpe dig. 

Læs mere om uddannelsesaftale her

De fleste lærlinge og elever finder en læreplads enten selv eller med skolens hjælp. Derfor er det en rigtig god idé selv at være opsøgende og aktivt søge efter en praktikplads, så snart du ved, hvilken uddannelse du starter på. 

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, så spørg om hjælp på din skole eller i din lokale 3F fagforening.

I 3F Jobformidling kan du søge efter lærlinge- og elevpladser inden for dit fag.

Find læreplads i 3F Jobformidling

A-kasse

Som lærling eller elev kan du bliver gratis medlem af 3F's a-kasse – og det kan godt betale sig!

Har du været (gratis) medlem af a-kassen i et år, kan du få dagpenge fra dag ét, efter at du er færdig med din uddannelse, hvis du ikke har fået et arbejde.

Hvis du ikke allerede er medlem som nyuddannet, er det vigtigt, at du straks melder dig ind i a-kassen – senest to uger efter, at din uddannelse er slut. Så kan du få dagpenge efter en måneds ledighed.

Forbundsydelse

Som noget særligt tilbyder 3F forbundsydelse, hvis du ikke opfylder betingelserne for at blive medlem af a-kassen. Du skal have været fagligt medlem af 3F i mindst et år under din uddannelse. Ydelsen svarer til dimittendsatsen for dagpenge.

Forbundsydelsen er en særlig fordel ved at være fagligt medlem af 3F som lærling eller elev.

Læs mere om gratis a-kasse
Gratis a-kasse medlemskab Som lærling eller elev kan du få gratis medlemskab af a-kassen. Du skal være medlem af a-kassen for at få dagpenge. Meld dig ind i 3F fagforening som lærling eller elev for kun 65 kroner om måneden.
Bliv medlem
Bliv medlem


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt