Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Bliv medlem Derfor skal du vælge 3F's a-kasse 3FA er en stor a-kasse med et stort, fagligt netværk. Desuden har a-kassen over 60 lokale kontorer over hele landet. A-kassekontingent kan trækkes fra i skat.

3FA - Faglig Fælles A-kasse - er en a-kasse for alle, der arbejder, søger arbejde, er i gang med uddannelse eller driver virksomhed inden for 3F’s faglige områder. De seks hovedområder er:

  • Industri
  • Byggeri
  • Transport
  • Offentlig (herunder for eksempel park og vej)
  • Privat Service, Hotel og Restauration
  • Det grønne område (landbrug, gartneri med videre)

Det er gennem a-kassen, at du kan få dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Desuden kan a-kassen hjælpe med vejledning om jobsøgning og uddannelse.

Med  66 lokalafdelinger i 3FA bliver du tilknyttet en afdeling, der kender dit lokalområde og dit fag. Som medlem kan du besøge afdelingen og tale med medarbejderne, som kan hjælpe dig.

Sådan bliver du medlem

Der er nogle krav til at blive medlem af 3F a-kassen:

  • Du skal bo eller opholde dig i Danmark
  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du skal mindst være to år fra pensionsalderen.
Krav for at få dagpenge At blive medlem af a-kassen er ikke det samme som at du straks har ret til dagpenge. For at få dagpenge skal du opfylde en række betingelser.
Læs mere om betingelser for at få dagpenge
Kan jeg blive deltidsmedlem? Er du deltidsansat, kan du blive deltidsmedlem. Det betyder deltidsdagpenge, hvis du bliver ledig. Ønsker du at skifte fra deltids- til fuldtidsforsikring, kræver det mindst 360 timers arbejde indenfor 12 uger, eller mindst 390 timers arbejde indenfor tre måneder.

Du kan også få et særligt seniormedlemskab, hvis du er pensionist. Kontakt din lokale 3F a-kasse om det.
Fradrag i kontingent til 3F's a-kasse 3F's a-kasse indberetter dit kontingent til Skat. Kontingentet er fuldt fradragsberettiget. Læs mere Danmarks mest lokale a-kasse Hent pjece
Bliv medlem af 3F's a-kasse Meld dig ind i 3F's a-kasse og få adgang til dagpenge. Med over 60 lokale kontorer, får du en a-kasse der kender dit fag og dit lokalområde. Og du får personlig hjælp og rådgivning til din jobsøgning.
Bliv medlem
Bliv medlem

OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt