Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind

Grundet corona-situationen kan der være andre regler og politiske tiltag, der gør sig gældende.

Læs mere i vores FAQ om coronavirus og arbejdsliv.

Dagpenge Arbejdsfordeling efter aftale Din arbejdsgiver kan forhandle sig frem til en aftale om at fordele arbejdet, hvis der i en periode er få ordrer. Læs om dine rettigheder her.

Arbejdsfordeling handler om, at din arbejdsgiver kan forhandle sig frem til at fordele dit arbejde anderledes, hvis der i en kortere periode ikke er nok arbejde for dig.

Arbejdsfordelingen skal være aftalt efter kollektiv overenskomst eller ved anden kollektiv aftale. Aftalen skal forhandles med lokale tillidsfolk og godkendes af 3F og alle andre fagforbund, der har overenskomst med virksomheden. Hvis virksomheden ikke har overenskomst, kan arbejdsfordeling kun aftales ved en kollektiv aftale med dig og dine kolleger.

Arbejdsfordeling med supplerende dagpenge 

Ved arbejdsfordeling med supplerende dagpenge kan din arbejdstid ifølge reglerne nedsættes på følgende måder:

  • med hele arbejdsdage (mindst to dage om ugen)
  • med en uge ad gangen (så du arbejder en uge og er ledig en uge)
  • to ugers arbejde på fuld tid fulgt af en uges ledighed
  • to ugers arbejde på fuld tid fulgt af to ugers ledighed. 

Den tid, du er ledig, kan du få dagpenge, hvis du har været medlem mindst ét år og har haft arbejdstimer nok.

Du skal være tilmeldt jobcentret, første dag du er ledig, for at kunne modtage dagpenge. Tilmeldingen foretages af jobcenteret i den kommune, hvor virksomheden er beliggende.

Tilmeld dig jobnet.dk
Ingen fyringer

En aftale om arbejdsfordeling kan højst strække sig over 13 uger. Virksomheden kan dog søge om at forlænge perioden. En forlængelse kræver dispensation fra det lokale beskæftigelsesråd og fra de faglige organisationer.

Mens der er aftale om arbejdsfordeling, må arbejdsgiveren ikke afskedige ansatte på grund af arbejdsmangel. Så ophører aftalen.

Mens du er på arbejdsfordeling, er du fortsat tilknyttet din arbejdsplads. Men du er også til rådighed for arbejdsmarkedet og skal søge andet arbejde. Finder du et job med højere arbejdstid, skal du kunne fratræde dit gamle job uden opsigelsesvarsel.

Læs mere Arbejdsfordeling - Hva' så? Hent pjece

OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt