Industriens uddannelser
Bliv uddannet gardindekoratør Gardindekoratør hører ind under boligmonteringsuddannelsen, som også har specialerne autosadelmager og møbelpolstrer.

På uddannelsen i boligmontering kan du blive faglært autosaddelmager, møbelpolstrer eller gardindekoratør. Du får viden om håndværket, materialer, syning og design.Du lærer også at fremstille og ombetrække mindre møbler.

Første del af uddannelsen er ens for de tre specialer, men som færdigudlært gardindekoratør ved noget om salg, tekstiler og trends inden for bolig-, hotel-, kontor- og restaurant-indretning. Det er et opsøgende og udadvendt arbejde, hvor man er i daglig kontakt med mange mennesker.

Du er med i hele processen, når kunder ønsker nye gardiner. Du lærer at tage mål, beregne materialer, og når gardinerne skal produceres, skal du kunne sy, montere rynkebånd og hægter

Uddannelsens varighed Uddannelsen som gardindekoratør varer 3 år og 3 måneder.

Adgangskrav til grundforløb
Folkeskolens afgangseksamen el. tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik.
Hvad laver en gardindekoratør?
  • Som gardindekoratør tager du mål, fremstiller og tilpasser gardiner af enhver art.
  • Som gardindekoratør arbejder du med individuel indretning og løsninger vedrørende gardin og solafskærmning både i private hjem, men også i forbindelse med større indretningsopgaver og byggeprojekter.
Læs mere om gardindekoratøruddannelsen
Bliv medlem af 3F

3F sikrer dig gode løn- og arbejdsvilkår som elev/lærling. Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af fagforeningen, hvis du er på almindelig elevløn.

Meld dig ind
Meld dig ind

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt