Industriens uddannelser
Bliv uddannet komposit- eller montageoperatør På komposit- og montageoperatøruddannelsen lærer du at producere og montere produkter i hærdet plast. Det kan være alt fra vindmøllevinger til tanke og andre tunge objekter.

Afhængigt af, hvad du specialiserer dig som lærer du enten at støbe og fremstille produkter eller at sætte dem op og få dem til at fungere. Du kan komme ud for at skulle forbinde forskellige mekaniske og elektriske dele. Derudover skal du måle, hvorvidt emnerne fungerer som de skal.

Du kan uddanne dig til enten kompositoperatør eller montageoperatør.
Kompasitoperatør Hvis du vælger specialet kompositoperatør, lærer du at lave bl.a. vindmøllevinger eller dele til biler, fly, både eller tanke til ætsende væsker. De kan alle være lavet at glas- eller kulfiber (hærdet plast). Montageoperatør Hvis du vælger specialet montageoperatør får du erfaring med pumper, hydraulik og pneumatik. Du lærer både at fremstille produkter og at forbinde forskellige mekaniske og elektriske dele og måle, om de fungerer, som de skal.

Når du er færdiguddannet, kan du fx arbejde i vindmølleindustrien, plastindustrien eller andre dele af fremstillingsindustrien.
Læs mere om produktions- og montageuddannelsen
Uddannelsens varighed

Uddannelsen inden for produktion og montage varer ca. 2 år og 6 måneder. Du kan tage disse specialefag:

  • Kompasitoperatør - 2 år og 6 måneder
  • Montageoperatør - 2 år og 6 måneder

Adgangskrav til grundforløb
Folkeskolens afgangseksamen el. tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik.

Bliv medlem af 3F

3F sikrer dig gode løn- og arbejdsvilkår som elev/lærling. Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af fagforeningen, hvis du er på almindelig elevløn.

Meld dig ind
Meld dig ind

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt