Industriens uddannelser
Bliv uddannet procesoperatør Som procesoperatør styrer du produktionsanlæg og fremstiller produkter du kender fra din hverdag - f.eks. mad, drikkevarer og medicin.

Procesoperatøren sikrer, at der produceres til aftalt tid, i den rigtige kvalitet og uden ressourcespild.

Du forebygger og løser tekniske problemer og kontrollerer kvaliteten løbende. Du finder og retter fejl på produktionsanlæg og hjælper med at forbedre produktionen.

En procesoperatør arbejder med automatiserede og digitaliserede processer. Det er ofte teamwork. Du kan arbejde i mange forskellige industrivirksomheder, fx virksomheder der producerer ingredienser til fødevarer, medicin, kemikalier, byggemateriale og meget mere.

Uddannelsen kan også tages som en EUX-uddannelse.

Uddannelsens varighed

Uddannelsen som procesoperatør varer fra 2 år og 6 måneder - 5 år. Du kan tage disse specialefag:

  • Procesarbejder - 2 år og 6 måneder
  • Procesoperatør - 4 og og 6 måneder
  • Procesoperatør med speciale i pharma og fødevareingrediens - 4 år og 6 måneder.

Adgangskrav til grundforløb
Folkeskolens afgangseksamen el. tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik.

Hvad laver en procesoperatør?

Som procesoperatør lærer du at overvåge, styre og vedligeholde produktionsanlæg, der som regel er computerstyrede og højt automatiserede. Du lærer, hvordan anlæggene fungerer, og hvordan du styrer og regulerer de processer, der foregår i anlæggene.

Du lærer også at gribe ind, hvis produktionen ikke kører, som den skal, samt udføre forskellige målinger og kvalitetsopgaver.

En vigtig del af arbejdet er at hjælpe med til at forbedre og optimere produktionen. Det kan f.eks. være, at du skal finde en praktisk løsning på, hvordan der kan spares vand eller energi i produktionen. På den måde er procesoperatøren med til at gøre en forskel for klima og miljø.

Læs mere om procesoperatøruddannelsen
Bliv medlem af 3F

3F sikrer dig gode løn- og arbejdsvilkår som elev/lærling. Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af fagforeningen, hvis du er på almindelig elevløn.

Meld dig ind
Meld dig ind

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt