Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Familieliv Ret til barnets første sygedag Hvis dit barn bliver syg, har du normalt ret til at blive hjemme på barnets første sygedag. Men husk at læse personalepolitikken på dit arbejde.

Om du har ret til løn eller et beløb, der svarer til sygedagpenge, afhænger af den overenskomst, du er dækket af. 

Næsten alle 3F-overenskomster giver dig ret til at blive hjemme og passe dit barn på barnets første sygedag. Mange overenskomster sikrer dig også ret til løn. Ellers kan du få en sats, der svarer til sygedagpenge. 

Læs personalepolitikken Er du ikke omfattet af en overenskomst, kan du alligevel have ret til at holde fri på barnets første sygedag. Det afhænger dog af personalepolitikken på din arbejdsplads.

Typisk må du kun holde fri på barnets første sygedag. Oftest må din ægtefælle for eksempel ikke tage første dag og du den næste. Ved barnets første sygedag skal du normalt melde dig fraværende til din arbejdsplads efter de samme regler, som gælder, når du er syg.
Læs også om omsorgsdage

OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt