Familieliv
Hvad sker der ved dødsfald Du er automatisk dækket af 3Fs gruppelivsforsikring, fra du optages som medlem af 3F og hele din medlemstid, hvis du er under 66,5 år eller forsat er i arbejde efter 66,5 år. Læs mere om, hvad du eller dine pårørende kan gøre ved dødsfald.

Ved dødsfald skal dine efterladte kontakte din lokale 3F fagforening. De udleverer en anmeldelse, som dine efterladte udfylder og sender til Alka sammen med relevant dokumentation, som for eksempel dødsattest og vielsesattest.

Du kan også anmelde ulykkestilfælde direkte til Alka på tlf: 70 12 14 16, hvor du får rådgivning om det videre forløb.

Udbetaling af erstatning Ved dødsfald udbetales erstatningen til de nærmeste pårørende efter lovens definition, medmindre du har givet besked om andet. Nedenfor kan du læse om, hvordan henholdsvis gruppeliv- og fritidsulykkeforsikringen dækker.
Læs om gruppelivsforsikring
Læs om fritidsulykkeforsikring
Begravelseshjælp

Når du dør, har dine pårørende i mange tilfælde ret til begravelseshjælp, som udbetales af bopælskommunen. Begravelseshjælp er et offentligt tilskud, som udbetales til hjælp for betalingen af omkostninger i forbindelse med begravelsen.

Der skal sendes en ansøgning til kommunen. Blanketten for ansøgning om begravelseshjælp fås hos bedemanden eller via kommunen. Det er oftest bedemanden, der tager sig af ansøgningen om begravelseshjælpen for de pårørende.

Nogle få 3F-afdelinger giver et tilskud til begravelser. Spørg den lokale 3F fagforening, om det gælder for din.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt