Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Familieliv Hvad sker der ved dødsfald Du er automatisk dækket af 3Fs gruppelivsforsikring, fra du optages som medlem af 3F og hele din medlemstid, hvis du er under 65 år eller forsat er i arbejde efter 65 år. Læs mere om, hvad du eller dine pårørende kan gøre ved dødsfald.

Ved dødsfald skal dine efterladte kontakte din lokale 3F fagforening. De udleverer en anmeldelse, som dine efterladte udfylder og sender til Alka sammen med relevant dokumentation, som for eksempel dødsattest og vielsesattest.

Du kan også anmelde ulykkestilfælde direkte til Alka på tlf: 70 12 14 16, hvor du får rådgivning om det videre forløb.

Udbetaling af erstatning Ved dødsfald udbetales erstatningen til de nærmeste pårørende efter lovens definition, medmindre du har givet besked om andet. Nedenfor kan du læse om, hvordan henholdsvis gruppeliv- og fritidsulykkeforsikringen dækker.
Læs om gruppelivsforsikring
Læs om fritidsulykkeforsikring
Begravelseshjælp

Når du dør, har dine pårørende i mange tilfælde ret til begravelseshjælp, som udbetales af bopælskommunen. Begravelseshjælp er et offentligt tilskud, som udbetales til hjælp for betalingen af omkostninger i forbindelse med begravelsen.

Der skal sendes en ansøgning til kommunen. Blanketten for ansøgning om begravelseshjælp fås hos bedemanden eller via kommunen. Det er oftest bedemanden, der tager sig af ansøgningen om begravelseshjælpen for de pårørende.

Nogle få 3F-afdelinger giver et tilskud til begravelser. Spørg den lokale 3F fagforening, om det gælder for din.


OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt