Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind

Grundet corona-situationen kan der være andre regler og politiske tiltag, der gør sig gældende.

Læs mere i vores FAQ om coronavirus og arbejdsliv.

Ferie Alt om ferie Her kan du blive klogere på dine rettigheder med ferie, feriefridage og hvad der sker, hvis du bliver syg under ferien.

Ferier er til for at lade op og nyde livet. Uanset om du har planlagt den store jordomrejse eller bare skal hygge i kolonihaven, er det rart at have styr på feriereglerne og dine rettigheder.

Ferieloven giver dig ret til 25 dages ferie om året (fem uger). Ofte giver din overenskomst dig faktisk ret til mere. Mellem 1. maj og 30. september har du ret til tre ugers sammenhængende ferie. Det kaldes hovedferien. Hvis du har et barn, der går i skole, skal din arbejdsgiver så vidt muligt imødekomme dit ønske om, at hovedferien afholdes i dit barns skolesommerferie. Og husk, selvom du ikke har optjent feriepenge hos en arbejdsgiver, har du ret til at holde ferie - dog for egen regning.

Resten af din ferie kan placeres hele året. Hvordan din ferie skal placeres, skal du aftale med din arbejdsgiver. Har virksomheden ferielukket, eller kan I ikke blive enige, er det arbejdsgiveren, som laver ferieplanlægningen.

Log på for at læse denne artikel

For at læse denne artikel og få indhold specielt til dig og dit fag, skal du opgradere dit medlemskab til også at indeholde fagforening.

Som medlem af 3F fagforening får du bl.a.:

  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Juridisk og faglig hjælp
  • Mulighed for lønforsikring
  • Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Gratis oprettelse af testamente
  • Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning
  • Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem
OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt