Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Ferie Feriegodtgørelse Hvis din arbejdsgiver ikke betaler løn under ferie, har du i stedet ret til feriegodtgørelse. Her kan du læse, hvordan du sikrer dig dine feriepenge.

For at have ret til betaling under ferien kræver det, at du har optjent ferie hos din arbejdsgiver. Ret til betalt ferie fra arbejdsgiveren optjenes kalenderåret før det år, som du holder ferie i.

Som betaling under ferie har du ret til enten at få løn og et ferietillæg eller ret til at få feriegodtgørelse. Feriegodtgørelsen svarer til 12,5 procent af din løn.

Du skal være opmærksom på, at nogle overenskomster har en feriekortordning, hvor du får et feriekort fra din arbejdsgiver.

Hvis din arbejdsgiver ikke betaler dig feriepenge, skal du hurtigst muligt kontakte din lokale 3F fagforening.

Du kan få mere at vide på Borger.dk, hvor du også kan beregne dine feriepenge.  

Beregn dine feriepenge på Borger.dk
Log på for at læse denne artikel

For at læse denne artikel og få indhold specielt til dig og dit fag, skal du opgradere dit medlemskab til også at indeholde fagforening.

Som medlem af 3F fagforening får du bl.a.:

  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Juridisk og faglig hjælp
  • Mulighed for lønforsikring
  • Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Gratis oprettelse af testamente
  • Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning
  • Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem
OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt