Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind

Grundet corona-situationen kan der være andre regler og politiske tiltag, der gør sig gældende.

Læs mere i vores FAQ om coronavirus og arbejdsliv.

Ferie Feriepenge ved sygdom Har du feriepenge til gode i sygeperioden, har du mulighed for at få dem udbetalt. Reglerne kan være komplicerede, så husk, at du altid kan kontakte din lokale 3F fagforening.

Hvis du er forhindret i at holde dine tre ugers hovedferie i perioden 1. maj–30. september på grund af sygdom, kan du få udbetalt optjente feriepenge for de tre uger.

Hvis du derudover fortsætter med at være forhindret i at holde restferien frem til 30. april på grund af sygdom, kan du få udbetalt øvrige optjente feriepenge uden at holde ferie.

Når ferieafholdelsesåret udløber, og du stadig er forhindret i at holde optjent betalt ferie, kan du enten få op til fire ugers betalt ferie overført til den efterfølgende ferieafholdelsesperiode eller få udbetalt feriebetalingen.

Er du forhindret i at holde ferie i perioden 1. maj – 31. august 2020, bliver ferien ført over til afholdelse efter den nye ferielovs regler, og så har du mulighed for at holde ferien frem til 31. december 2021.

Generelt er det en rigtigt god idé at kontakte din lokale 3F-fagforening, hvis du er i tvivl om, hvad du gør, hvis du er syg, når du skal afholde din ferie.

Log på for at læse denne artikel

For at læse denne artikel og få indhold specielt til dig og dit fag, skal du opgradere dit medlemskab til også at indeholde fagforening.

Som medlem af 3F fagforening får du bl.a.:

  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Juridisk og faglig hjælp
  • Mulighed for lønforsikring
  • Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Gratis oprettelse af testamente
  • Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning
  • Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem
OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kontakt