Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Graviditet og barsel Løn under barsel Som medlem af 3F kan din overenskomst sikre, at du har ret til at modtage hel eller delvist fuld løn i løbet af din orlovsperiode. Læs mere om dine muligheder her.

Som medlem af 3F kan din overenskomst sikre, at du har ret til at modtage hel eller delvist fuld løn i løbet af din orlovsperiode.

Det er dejligt med familieforøgelse, selvom det kræver planlægning. Og en del af planlægningen gælder også det økonomiske. Langt de fleste overenskomster, som 3F har indgået, giver både far og mor ret til orlov med fuld løn i en periode.

En god start på en barselsorlov er, at I finder ud af, hvordan orlovens fleksible muligheder bedst muligt spiller sammen med overenskomstens regler og med dagpengereglerne. Tal med din tillidsrepræsentant eller kontakt din lokale 3F fagforening.

Løn, barsel og lokalaftaler

De overordnede regler kan være suppleret med lokalaftaler eller aftaler, der gælder for din arbejdsplads.

Derfor skal du tale med din tillidsrepræsentant eller din lokale 3F fagforening om dine rettigheder, når du skal på barselsorlov. 

En god start på en barselsorlov er, at I finder ud af, hvordan orlovens fleksible muligheder bedst muligt spiller sammen med overenskomstens regler og med dagpengereglerne.

Læs også om rettigheder under graviditet og barsel
Læs også om mænd og barsel
Læs mere om barsel på borger.dk

OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt