Hotel, restauration og service Bliv uddannet gastronom Gastronomuddannelsen uddanner dig til gastronomassistent, smørrebrød og catering og kok.

På uddannelsen som gastronom lærer du om gode råvarer, at tilberede og anrette mad, indkøb og kundeservice. Du kan komme til at arbejde i større og mindre køkkener på spisesteder.

Uddannelsernes varighed
  • Gastronomassistent - 2 år.
  • Smørrebrød og catering - 3 og 6 måneder.
  • Kok - 4 år og 3 måneder.

Adgangskrav til grundforløb
Folkeskolens afgangseksamen el. tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik.

Hvad laver en gastronom?
  • Som gastronomassistent lærer du at foretage alle de rutineprægede opgaver i et moderne restaurationskøkken.
  • Som smørrebrødsjomfru og cater indgår du i det praktiske forløb med fremstilling og salg af madretter samt forskellige typer pålæg. Du lærer om indkøb, tilberedning, servering, afrydning, opvask og rengøring.
  • Som kok lærer du at planlægge indkøb, opbevaring og tilberedning af mad. Endvidere lærer du om de forskellige tilberedningsmetoder, råvaresammensætninger og om drikkevarer.
Læs mere om gastronomuddannelsen på ug.dk
Find din skole her
Læs mere om uddannelsen her Elevguide for kok, tjener, smørrebrød, catering eller receptionist Hent pjece
Bliv medlem af 3F

3F sikrer dig gode løn- og arbejdsvilkår som elev/lærling. Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af fagforeningen, hvis du er på almindelig elevløn.

Meld dig ind
Meld dig ind

Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt