Hotel, restauration og service Bliv uddannet i smørrebrød og catering Uddannelsen som Smørrebrød og Catering starter med en fælles grunduddannelse. Den foregår på en teknisk skole. Her er du sammen med elever fra andre faggrupper.

Som gastronom med speciale i smørrebrød og catering, er du ekspert i at fremstille delikat og flot smørrebrød samt kolde og lune retter.

For at blive optaget på skolen skal du have mindst 9 års skolegang.
Uddannelsens varighed

Uddannelsen inden for smørrebrød og catering varer fra 3 år og 6 måneder.

Adgangskrav til grundforløb
Folkeskolens afgangseksamen el. tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik.

Hvad laver en smørrebrød og catering

Som gastronom i catering og smørrebrødsspeciale arbejder du i cafeer, selvbetjeningsrestauranter, cafeterier og kantiner.

Du kan tilberede, fremstille og anrette kolde og varme retter på en indbydende måde, og du kan kvalitetsvurdere råvare samt varetage salg og gæstebetjening.

Som smørrebrødsjomfru og cater skal du kunne arbejde hurtigt uden at blive stresset.

Læs mere om uddannelsen som smørrebrød og catering
Læs mere om uddannelsen Sådan bliver du smørrebrødsjomfru Hent pjece
Bliv medlem af 3F

3F sikrer dig gode løn- og arbejdsvilkår som elev/lærling. Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af fagforeningen, hvis du er på almindelig elevløn.


Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt