Industriens uddannelser Bliv uddannet elektronikoperatør Som elektronikoperatør bliver du ansat i en større eller mindre elektronikvirksomhed. Du kan arbejde med pc-teknologi, kommunikationsudstyr, sikkerhedsudstyr, hospitalsteknologi, måleapparatur og meget andet.

Som elektronikoperatør er du nøgleperson i elektronikvirksomheden, og har en lang række arbejdsfunktioner inden for bl.a. manuel montage, overvågning, fejlfinding, lettere reparation på udstyr og automatiserede montageanlæg samt kabelfremstilling.

Du får kendskab til fremstillingen af elektronikkomponenter og bliver i stand til at montere kabler og stik, og du bliver også selv i stand til at foretage testforløb og gennemføre en række kontroller.

Elektronikoperatøren er med andre ord afgørende i mange faser af elektronikproduktionen.

Uddannelsens varighed

Uddannelsen som elektronikoperatør varer 2 år og 6 måneder.

Adgangskrav til grundforløb
Folkeskolens afgangseksamen el. tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik.

Hvad laver en elektronikoperatør?
  • Som elektronikoperatør planlægger og overvåger du produktionen ved at lave forskellige tests.
  • Som elektronikoperatør præcisionslodder du under mikroskop.
  • Som elektronikoperatør monterer du kabler og stik.
Læs mere om uddannelsen som elektronikoperatør
Bliv medlem af 3F

3F sikrer dig gode løn- og arbejdsvilkår som elev/lærling. Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af fagforeningen, hvis du er på almindelig elevløn.

Meld dig ind
Meld dig ind

Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt