Industriens uddannelser Bliv uddannet ortopædist Uddannelsen til ortopædist giver en grundlæggende viden om at fremstille og reparere proteser og støttekorsetter.

Arbejdsulykker, trafikuheld og andre skader er ofte skyld i, at kunderne har behov for hjælpemidler. Du lærer at lave både mekaniske og elektronisk styrede hjælpemidler.

Du skal også lære at tilpasse protesen til kunden. Den skal være nem at bruge, og den skal sidde perfekt samt passe til personens hudfarve og kropsbygning.

Arbejdet som ortopædist kræver et godt øje for design og menneskers velbefindende.

Uddannelsens varighed

Uddannelsen som ortopædist tager fra 4 år og 6 måneder.

Adgangskrav til grundforløb
Folkeskolens afgangseksamen el. tilsvarende med karakteren 2,0 i dansk og matematik.


Hvad laver en ortopædist?
  • Som ortopædist lærer du at reparere og vedligeholde værktøj og udstyr.
  • Du kan typisk få arbejde i små eller større produktioner inden for bandagistområdet. Du vil typisk arbejde i udviklingsafdelinger for bandagist- og ortopædiområdet.
Læs mere om ortopædistuddannelsen
Bliv medlem af 3F

3F sikrer dig gode løn- og arbejdsvilkår som elev/lærling. Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af fagforeningen, hvis du er på almindelig elevløn.

Meld dig ind
Meld dig ind

Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt