Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Medlemskab Bliv medlem af 3F som lærling eller elev Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af 3F, hvis du er elev eller lærling på almindelig elevløn. I de fleste tilfælde kan du også få gratis a-kasse under din uddannelse.

Når du er lærling, har du krav på en ordentlig behandling på din arbejdsplads. Derfor er det en god idé at være medlem af en rigtig fagforening. 3F har aftalt dine forhold på arbejdspladsen, og vi kender dit fag.

Ud over de ordentlige vilkår, som overenskomsten giver dig, så er 3F også din personlige hjælp i hverdagen. Hvis du har problemer på din arbejdsplads, kan din tillidsrepræsentant hjælpe. Og har du ingen tillidsrepræsentant, kan du altid gå til din lokale 3F fagforening.

Gratis a-kasse som lærling og elev

Du kan blive fritaget for at betale kontingent til a-kassen, hvis du er lærling eller elev, under uddannelse på SU, eller hvis din dagpengeperiode er udløbet.

Men du skal søge a-kassen om at blive fritaget fra at betale, og der er en række krav, som skal overholdes. Dem kan du læse mere om ved at følge linket.

Læs om du kan få gratis a-kasse
Fordele som medlem af 3F 

Når du er medlem af 3F, er der en masse fordele, som både hjælper dig under uddannelsen og sikrer dig et godt arbejdsliv. F.eks. er der:

  • 3F Ungdom, der taler din sag
  • Rabatter på forsikringer
  • Masser af kontante rabatter med PlusKortet.

Der er mange gode grunde til at være medlem af 3F. Dem kan du læse mere om i linket, eller du kan kontakte den afdeling, der er tættest på dig.

Læs også om, hvorfor du skal vælge 3F
Gratis a-kasse medlemskab Som lærling eller elev kan du få gratis medlemskab af a-kassen. Læs mere om mulighederne her.
Bliv medlem
Bliv medlem

OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt