Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Opsigelse Advarsel og bortvisning fra din arbejdsplads Det er alvorligt, når du enten får en advarsel eller bortvisning fra din arbejdsplads, hvis du har gjort noget, der er i strid med reglerne. 3F kender reglerne, så vi kan altid hjælpe med at sikre, at afgørelsen er berettiget.

Hvis du har gjort et eller andet, der er i strid med reglerne på din arbejdsplads, kan det ende med en advarsel fra din arbejdsgiver. Det kan være, at du ikke har nået at melde dig syg, at du er mødt på jobbet i alkoholpåvirket tilstand, eller at du er gået fra din arbejdsplads før tiden.

En advarsel kan være både mundtlig og skriftlig. Men for at arbejdsgiveren kan bruge den til en eventuel senere afskedigelse, skal den være skriftlig. Den skal beskrive, hvad arbejdsgiveren mener, du har gjort forkert, og hvad konsekvenserne vil være, hvis det inden for rimelig tid sker igen. En af konsekvenserne er som regel, at du bliver fyret og i værste fald bortvist.

Der kan også være aftaler i virksomheden, som udsteder retningslinjer for advarsler, afskedigelser med videre. Hvis du ikke mener, at advarslen er berettiget, skal du straks gå til din tillidsrepræsentant eller din lokale 3F fagforening og bede dem om at tage sig af sagen.

Log på for at læse denne artikel

For at læse denne artikel og få indhold specielt til dig og dit fag, skal du opgradere dit medlemskab til også at indeholde fagforening.

Som medlem af 3F fagforening får du bl.a.:

  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Juridisk og faglig hjælp
  • Mulighed for lønforsikring
  • Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Gratis oprettelse af testamente
  • Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning
  • Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem
OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt