Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Opsigelse Hvis du siger dit job op Der er flere regler, du skal være opmærksom på, når du siger op. Det skal nemlig gøres ordentligt. Her kan du læse om reglerne, og om det er i orden at sige op over sms.

Der kan være mange grunde til, at du siger op på fra dit arbejde. Men inden du gør noget, er det en god idé, at du er helt sikker på, at du overholder alle regler og gør det hele nemmere for dig selv. Hvis har en overenskomst på din arbejdsplads, er der nemlig en række regler, når du selv siger op.

Både du og din arbejdsgiver skal overholde reglerne for opsigelse, hvis der er overenskomst på arbejdspladsen. Opsigelsesvarslets længde afhænger af overenskomsten. Men mange har en måneds opsigelse.

Er du ansat på tre måneders prøvetid, er opsigelsesvarslet i reglen kortere. Hovedreglen er også, at du fortsætter dit arbejde i virksomheden, indtil du fratræder.

Hvis du er ansat hos en arbejdsgiver, der ikke har overenskomst, skal du se i dit ansættelsesbevis. I dit ansættelsesbevis skal der stå, hvilke regler der gælder, hvis du siger op.

Husk på, at du får karantæne i a-kassen, hvis du selv siger dit job op. Er du i tvivl, så kontakt din tillidsrepræsentant eller din lokale 3F fagforening. Så er vi altid klar til at hjælpe dig.

Læs også artiklen "Karantæne - mistet ret til dagpenge for en periode""
Log på for at læse denne artikel

For at læse denne artikel og få indhold specielt til dig og dit fag, skal du opgradere dit medlemskab til også at indeholde fagforening.

Som medlem af 3F fagforening får du bl.a.:

  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Juridisk og faglig hjælp
  • Mulighed for lønforsikring
  • Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Gratis oprettelse af testamente
  • Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning
  • Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem
OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt