Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Syg Mulighedserklæring ved sygdom Er du syg i længere tid, kan din arbejdsgiver forlange at se en mulighedserklæring. Her kan du læse, hvad du skal gøre, og hvilke rettigheder du har.

Din arbejdsgiver kan forlange en mulighedserklæring (tidligere kaldet lægeerklæring) ved et længere sygdomsforløb. Det er din arbejdsgiver, der skal betale for mulighedserklæringen. Formålet er at vurdere, hvordan du i fremtiden kan varetage relevante arbejdsopgaver, uden af dit helbred forværres. Du har pligt til at aflevere en mulighedserklæring og møde op til en samtale, hvis din arbejdsgiver beder om det, og selvfølgelig i det omfang dit helbred tillader det.

Den ene del af mulighedserklæringen skal du udfylde og underskrive sammen med din arbejdsgiver. Den anden del udfylder du sammen med din læge og giver derefter til din arbejdsgiver. 

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, hvis du kommer ud for et længere sygdomsforløb, kan du altid kontakte din lokale 3F fagforening.

Log på for at læse denne artikel

For at læse denne artikel og få indhold specielt til dig og dit fag, skal du opgradere dit medlemskab til også at indeholde fagforening.

Som medlem af 3F fagforening får du bl.a.:

  • Løntjek og personlig rådgivning
  • Juridisk og faglig hjælp
  • Mulighed for lønforsikring
  • Billige forsikringer og rabatter i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Gratis oprettelse af testamente
  • Personlig uddannelsesplan og karriererådgivning
  • Konfliktunderstøttelse ved strejke og lockout
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem af 3F
Log på Mit 3F
Bliv medlem
OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt