Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Uddannelse Praktikplads Praktikpladser er et fantastisk sted til at bruge dine evner i praksis, og hvor du får god erfaring med arbejdslivet inden for dit fag. Få gode råd til at finde en praktikplads her.

Fælles for erhvervsuddannelserne er, at de består af både uddannelse på en erhvervsskole og et forløb på en praktikplads. På praktikpladsen får du praktisk erfaring, som du ikke kan læse dig til i bøgerne.

Det kan være både spændende og udfordrende at blive prøvet af på en rigtig arbejdsplads, hvor man i høj grad både lærer med hovedet og med hænderne.

Du kan både finde en virksomhed, der dækker hele dit uddannelsesforløb, eller du kan finde flere kortere aftaler med virksomheder. Husk, at praktikpladsen skal være godkendt.

Find en praktikplads

De fleste lærlinge og elever finder en praktikplads - enten selv eller med skolens hjælp. Men desværre er der også mange, der ikke kan finde en praktikplads.

Derfor er det en rigtig god idé at være opsøgende og søge aktivt efter en praktikplads, så snart du ved, hvilken uddannelse, du starter på. Tag kontakt til virksomhederne i din branche og foreslå dem, at de skal ansætte dig som lærling.

Hvis du ikke kan finde en praktikplads, kan du få skolen til at hjælpe dig. De har kontakt til rigtigt mange virksomheder. Men husk, at skolen kun er din hjælper, men det er dig selv, der skal ud og få aftalen i hus.

Find en praktikplads
Læs mere i praktikguiden
Gode råd til din ansøgning

Det er en rigtig god idé at opsøge arbejdsgiveren, inden du søger, eventuelt mød op personligt med din ansøgning. Så kan arbejdsgiveren få et godt indtryk af dig. 

Det er en god idé både at skrive en ansøgning og et CV. I ansøgningen skriver du:

  • Hvorfor du søger jobbet.
  • Hvordan du arbejder.
  • Hvilke planer du har for fremtiden.
  • Og andet som kunne være interessant for arbejdsgiveren. 

Dit CV kan bruges ved flere arbejdsgivere, og her skal du altid huske at skrive:

  • Kontaktoplysninger
  • Tidligere job og erfaringer
  • Uddannelse - evt. hvor du er bedst
  • Personlige egenskaber
  • Frivilligt arbejde
  • Andet, som fortæller konkrete ting om dig.
Gode råd om at søge praktikplads
Skriv en jobansøgning
Praktikcenter

Hvis det ikke lykkes dig at finde en praktikplads, kan du fortsætte din uddannelse på et praktikcenter. Her kommer du på et forløb, hvor du lærer de samme kompetencer, du ville have lært på en arbejdsplads. 

Samtidig hjælper praktikcentret dig med at finde en eller flere virksomheder, der kan ansætte dig, enten i delaftaler eller i restlæreaftaler.

Det er stadig en klar økonomisk fordel, hvis du får en læreplads hos en rigtig arbejdsgiver. Når du er i praktik i praktikcentret, får du nemlig det, der hedder skolepraktikydelse og ikke en lærlingeløn.

Elever under 18 år  753  kroner
Hjemmeboende elever på 18 år eller derover  1.801   kroner
Udeboende elever på 18 år eller derover  1.801   kroner


OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt