Forside Fordele Få hjælp Bliv medlem Søg Log ind Unge i 3F Arbejde alene når du er under 18 år For at sikre dig bedst muligt er der regler for, hvornår du må arbejde alene, når du er under 18 år. Læs her, hvornår det gælder dig.

Det er vigtigt, at du føler dig tryg, når du arbejder. Alle har ret til ordentlige arbejdsforhold, og det gælder især dig, der er lærling eller fritidsjobber under 18 år.

For at undgå at unge under 18 år overfaldes, når de er på arbejde, må de ikke være uden voksne kolleger. Det gælder blandt andet grillbarer, tankstationer, kiosker eller bagerier, hvor der nogle steder er særlig risiko for vold eller røverier, selvom det heldigvis sjældent sker.

Du må ikke arbejde uden voksne kolleger i dette tidsrum:

  • mellem klokken 18.00 og 06.00 på hverdage
  • mellem klokken 14.00 og 06.00 på lørdage og søn- og helligdage. 
Undtagelser for at arbejde alene Hvis du arbejder i et indkøbscenter, hvor der går sikkerhedsvagter rundt i centret, eller der er en anden form for sikkerhed, må unge under 18 år gerne arbejde alene - men kun indtil klokken 20.00 om aftenen.

Hvis du er tvivl om, hvorvidt forholdende er i orden, hvor du arbejder, kan du altid kontakte din lokale 3F fagforening.

OK20: Til dig der skal stemme Vores partner Assembly Voting sender lige nu mails ud om OK20-afstemning fra 3f@mail.aion.dk. De mails kan du trygt åbne. 3F sender også mails ud fra en adresse, som ender på @3f.dk.
Vi advarer mod at åbne fup-mails, der udgiver sig for at være 3F, der ikke er sendt fra de to mails, som vi har omtalt.
Kø til at komme på Mit3F Der er i øjeblikket mange besøgende på Mit3F. Der kan derfor være ventetid, inden du får adgang til at komme på Mit3F. Vi anbefaler, at du eventuelt prøver at logge på senere.
Kontakt