Gardindekoratørelev

Som gardindekoratørelev er du dækket af 3F’s overenskomst, uanset hvor du arbejder. Det betyder, at fagforeningen 3F aftaler din løn og dine arbejdsforhold, og 3F er eksperter inden for dit fag og kan hjælpe dig, hvis du får problemer. Se din overenskomst nederst på siden.

Løn

Din løn skal stige undervejs i din uddannelse. Det sker 1. marts, hvor de fleste lønsatser opdateres, og når du er nået et år længere frem i din uddannelse.

Hvis din løn ikke stiger, bør du kontakte din tillidsrepræsentant, hvis du har sådan én, eller kontakte din lokale 3F fagforening.

Din overenskomst

Industrigruppen i fagforeningen 3F aftaler din overenskomst. Det betyder, at du altid er sikret ordentlige løn- og arbejdsforhold, både når du er under uddannelse, og når du er færdiguddannet.

Overenskomsterne er aftaler mellem arbejdsgiverne og 3F om løn og vilkår. De indeholder blandt andet regler for overtidsbetaling, betaling for arbejde i weekenden og på helligdage og meget andet, som du bør vide.

Som elev er du altid omfattet af 3F’s overenskomst, der sikrer dig en ordentlig løn. Det står i loven og gælder også, selvom din arbejdsplads ikke har indgået en overenskomst selv, og dine udlærte kolleger ikke er dækket af overenskomsten.

Som medlem af 3F har du en stærk organisation i ryggen. Hvis du får problemer under din uddannelse, skal du kontakte din lokale 3F fagforening.

Nedenfor kan du se den overenskomst, du som gardindekoratørelev oftest hører ind under.

Mere om gardindekoratøruddannelsen

Du kan læse mere om gardindekoratøruddannelsen på www.ug.dk

Auto- og Boligmonterings overenskomsten

 

Bliv medlem som gardindekoratørelev

3F er specialister i at sikre dig som gardindekoratørelev. Så du får den løn og de arbejdsforhold du skal have.

  • Hjælp til lønforhandling
  • Rådgivning af din lokale 3F Fagforening
  • Sikrer gode fysiske arbejdsvikår
Bliv medlem

Særligt for gardindekoratørelever

Uddannelse og kurser