Handicaphjælper

Fagforeningen 3F er specialister i løn- og arbejdsforhold for handicaphjælpere. Det er din sikkerhed for at få den bedste faglige hjælp. Se din overenskomst nederst på siden.

Nye BPA-regler

BPA står for Borgerstyret Personlig Assistance.

Løn og overenskomst

Privat Service, Hotel og Restauration i 3F forhandler din overenskomst. Den løn, du som handicaphjælper har krav på, afhænger af overenskomsten.

Du kan som handicaphjælper være ansat på tre forskellige måder:

  1. Under den landsdækkende overenskomst, der er indgået mellem på den ene side 3F og FOA og på den anden side DI (Dansk Industri) eller DE (Dansk Erhverv).

  2. Hos en person, der har indgået en såkaldt tiltrædelsesoverenskomst, som den handicappede har aftalt med 3F og FOA.

  3. Hos en person, der fungerer som arbejdsgiver. Det indebærer, at det er den handicappede selv, du indgår aftalen med. Dermed skal du også selv forhandle din løn og dine arbejdsvilkår. Du skal være opmærksom på, at selvom der står i din ansættelseskontrakt, at din ansættelse følger overenskomsten, så er du reelt ikke nødvendigvis omfattet af nogen overenskomst, med mindre at arbejdsgiveren (den handicappede) har indgået en tiltrædelsesoverenskomst.

3F anbefaler stærkt, at du undersøger, om du er omfattet af en overenskomst, inden du underskriver din ansættelseskontrakt. Er du medlem af 3F, kan du få hjælp hos din lokale 3F fagforening.

Se løn og overenskomst

Nedenfor kan du se overenskomsterne samt satserne.

Landsoverenskomsten for handicaphjælpere

Tiltrædelsesoverenskomst for handicaphjælpere

 

Bliv medlem som handicaphjælper

I din lokale 3F Fagforening kan du blandt andet få hjælp til:

  • Lønforhandling
  • Løntjek
  • Et bedre arbejdsmiljø
  • Uddannelse og efteruddannelse
Bliv medlem

Særligt for handicaphjælpere

Uddannelse og kurser