Rengøringstekniker - erhvervsuddannet - privat ansat

Fagforeningen 3F er specialister i løn og arbejdsforhold for rengøringsteknikere. Det er din sikkerhed for at få den bedste faglige hjælp. Se din overenskomst nederst på siden.

Bliv faglært rengøringstekniker

Har du lyst til at arbejde med rengøring, kan du uddanne dig til faglært rengøringstekniker. Det betyder, at du skal tage trin 1 af serviceassistentuddannelsen, så du sikrer dig en professionel indsigt i dit fag.

Er du over 25 år og har du arbejdet med rengøring i mindst to år, kan du i løbet af ½ -1 år blive faglært. Uden relevant erhvervserfaring tager uddannelsen til rengøringstekniker 1½ år – 2 år.

Du kan også vælge at tage hele serviceassistentuddannelsen (dvs. også trin 2) og blive faglært serviceassistent med speciale i hospitalsservice eller virksomhedsservice.

Det tager ½ år længere alt efter dine erfaringer.

Du kan læse mere om uddannelsen i folderen: Sådan bliver du erhvervsuddannet serviceassistent og rengøringstekniker.

Løn og overenskomst for rengøringsteknikere

Privat Service, Hotel og Restauration i 3F forhandler din overenskomst.

Den løn, du som rengøringstekniker har krav på, fremgår af Serviceoverenskomsten. Der er et særligt faglært tillæg pr. time for faglærte rengøringsteknikere. 

Se overenskomsterne for rengøringsteknikere

Der er to forskellige overenskomster for rengøringsteknikere.

Mange rengøringsteknikere er ansat i private virksomheder, men du kan også være ansat i en offentlig virksomhed. Se mere om rengøringsteknikere i offentlige virksomheder.

Serviceoverenskomsten

Serviceoverenskomsten mellem DI – overenskomst II (SBA) og 3F Privat Service, Hotel og Restauration og Landssammenslutningen for rengøring og service under Serviceforbundet – kaldet ”Serviceoverenskomsten (SBA)”

Serviceoverenskomsten

Serviceoverenskomsten (elever)

Løn- og arbejdsvilkår for serviceassistent- og rengøringsteknikerelever fremgår af serviceoverenskomsten. Se lønsatserne for elever her.