Sygdom og ferie

Bliver du syg, når din ferie begynder, har du ret til at udskyde din ferie til et andet tidspunkt.

Hvis du er syg, når din ferie begynder, kan din arbejdsgiver ikke kræve, at du holder ferie.

Det betyder, at du har ret til at udskyde din ferie til et andet tidspunkt i ferieåret.

Du skal huske at sygemelde dig efter de regler om sygemelding, der gælder for dit ansættelsesforhold. Det betyder normalt, at du skal sygemelde dig hos din arbejdsgiver ved din arbejdstids begyndelse den første feriedag.

Du skal huske at melde dig rask igen til din arbejdsgiver. Du skal også fortælle, om du vil holde resten af den ferie, som du oprindeligt havde planlagt. Meddeler du ikke det, skal du møde på arbejde. 

Syg under ferien

Hvis du er så uheldig, at du bliver syg i din ferie, skal du gøre det samme, som hvis du bliver syg, når du er på arbejde:

Du skal melde dig syg til din arbejdsgiver med det samme og i det hele taget følge de regler, der gælder for sygemelding på din arbejdsplads.

Bliver du rask, inden din planlagte ferie slutter, skal du melde dig rask og fortælle, om du ønsker at møde på arbejdet, eller om du vil holde resten af din ferie.

Dog vil du ikke få erstattet de første fem sygedage, hvis du bliver syg efter din ferie er startet, og du skal give din arbejdsgiver besked om din sygdom med det samme og ikke vente til flere dage inde i din sygdom. 

Du betaler for lægeerklæring

For at du kan få ret til erstatningsferie, hvis du bliver syg i din ferie, skal din sygdom skal være årsag til, at du ikke kan holde ferie.

Det betyder, at du skal have lægelig dokumentation for din sygdom - også for de første fem sygedage, som du ikke får erstatningsferie for.

Lægeerklæringen skal du selv betale for. Bliver du rask, inden din ferie slutter, skal du melde dig rask og fortælle, om du ønsker at møde på arbejdet, eller om du vil holde resten af din ferie.