Fritidsjob

Som fritidsjobber eller ungarbejder er der en række regler, som din arbejdsgiver skal overholde: På den måde undgår du at blive overbelastet, når du arbejder efter skole.

Det koster ca. 33 kroner om måneden at være medlem af 3F, hvis du er under 18 år, og ca. 67 kroner om måneden, når du er over 18 år og under 25 år.

Prisen er et gennemsnit, fordi der kan være en mindre forskel i kontingentet i den lokale 3F fagforening. Kontingentet betales en gang om måneden.

Medlemskab og kontingent når du har fritidsjob

Læs mere her Har du et fritidsjob, så bliv medlem af 3F. Vi sørger for, du ikke bliver snydt, når du arbejder.

Hvordan søger jeg et fritidsjob?

Læs mere her Først skal du tænke over, hvad du gerne vil. Hvad interesserer dig, vil du arbejde sammen med andre, kan du stå tidligt op, kan du klare hårdt fysisk arbejde, hvor ofte vil du arbejde, og hvornår vil du arbejde? Og så skal du i gang med at søge.

Hvordan skriver jeg en ansøgning til fritidsjob

Læs mere her Du skal først og fremmest være dig selv. Og så skal du skille dig ud fra de andre, der søger samme job.

Hvordan forbereder jeg mig til en samtale om et fritidsjob

Læs mere her Nu skal du overbevise arbejdsgiveren om, at det er dig, der skal have jobbet.

Når du har fået et fritidsjob

Læs mere her Hurra, det er lykkedes. Du har fået et fritidsjob. Husk at bede din nye arbejdsgiver om at få jeres aftale på skrift, som minimum en SMS eller en e-mail.

Arbejdstid og fritidsjob

Læs mere her Når du er ung og har et fritidsjob, er der en række regler, som din arbejdsgiver skal overholde. Reglerne er lavet, så du ikke bliver overbelastet, når du arbejder efter skole.

Arbejdsmiljø og fritidsjob

Læs mere her Hvert år kommer flere tusinde unge til skade på deres arbejdsplads. Desværre kan nogle af skaderne føre til varige sygdomme eller lidelser.

Alene på arbejde og fritidsjob

Læs mere her For at sikre dig bedst muligt, er der regler for, hvornår du må arbejde alene, når du er under 18 år.

Feriepenge og fritidsjob

Læs mere her Ferieloven giver alle lønmodtagere - også unge under 18 år med fritidsjob - ret til 12,5 procent i feriepenge af den optjente løn og tillæg.

Sygdom og fritidsjob

Læs mere her Ved du, at du som fritidsjobber kan have ret til sygedagpenge, når du bliver syg eller er kommet til skade?

3F Ungdom

Læs mere her Vær med til at gøre en forskel. Bliv aktiv i 3F Ungdom.