Voldgift

En voldgift fortolker overenskomsten, når 3F og en arbejdsgiverforening er uenige om, hvad overenskomsten siger.

Hvis din arbejdsgiver og 3F er uenige om, hvad der gælder ifølge overenskomsten, kan de gå til en voldgift og få fortolket overenskomsten.

Faglige voldgiftsretter behandler især sager om tolkningen af kollektive overenskomster. Den faglige voldgift kan også behandle sager, der ellers ville høre under Arbejdsretten. Og den kan behandle sager, som vedrørende krav, der helt eller delvis baserer sig på lovgivning under de almindelige domstole.

En faglig voldgiftsret består normalt af en jurist, der udpeges af Arbejdsrettens formand, samt fire andre medlemmer, hvoraf to udpeges af lønmodtager og to af arbejdsgiverparten.

Læs mere om Arbejdsretten

Hvis der ikke er en overenskomst på din arbejdsplads, har 3F kun dit ansættelsesbevis at støtte sig til, hvis du får problemer. I de situationer skal sagen behandles af de civile domstole. Hvis et medlem bliver behandlet forkert af sin arbejdsgiver, går 3F ofte videre med sagen. 

Din faglige sag koster dig ikke noget

I 3F er du altid sikker på at få behandlet din faglige sag uden at det koster dig ekstra. Dit kontingent dækker, uanset hvor lang tid, det tager at føre din sag.