Arbejdsmiljø
Køre- og hviletid for chauffører For at sikre ordentlige arbejdsforhold for chauffører er noget af det vigtigste køre- og hviletidsreglerne. Reglerne fastsætter og beskriver, hvor meget man som chauffør må køre, før man skal holde pause.

Det er vigtigt, at alle chauffører sætter sig grundigt ind i reglerne, da de kan være komplicerede. Reglerne skal sikre, at du som chauffør ikke kører rundt på landevejene uden at være tilstrækkelig udhvilet. Hvis du er træt og ukoncentreret, er du til fare for dine omgivelser, men det er også dit eget liv og helbred, du sætter på spil.
Dit ansvar at overholde køre- og hviletidsreglerne

Det er dit ansvar som chauffør at overholde køre- og hviletidsreglerne, uanset hvad din arbejdsgiver siger, og hvordan han end tilrettelægger kørslen. Det er dig, det går udover, hvis det går galt. Og det er dig, der får en bøde, hvis du bliver stoppet.

Din arbejdsgiver har dog altid et objektivt ansvar og skal sikre, at du er i stand til at overholde køre- og hviletidsreglerne. Han vil få en bøde, der er tre gange større end den, du får.

3F kan hjælpe dig med at efterleve køre- og hviletidsreglerne. Så henvend dig i din lokale 3F-fagforening, og tag en snak med den arbejdsmiljøansvarlige, hvis du har brug for hjælp.

Læs også pjecen med gode råd og vigtig info.

Læs mere 10 bud om køre- og hviletid Hent pjece
Bliv medlem af 3F Som medlem af 3F er du del af et fællesskab, der sikrer gode løn- og arbejdsvilkår. Du får desuden en række fordele som PlusKort, Superliga-billetter, billige forsikringer og juridisk hjælp.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt