Arbejdsmiljø
LGBT+ certificering i 3F Alle har ret til et godt arbejdsmiljø på arbejdspladserne. Det gælder også LGBT+ personer, som ligesom alle andre fortjener et godt arbejdsmiljø. Her kan du læse om, hvordan forholdene kan gøres bedre og om 3F’s LGBT+ certificering.

I 3F arbejder vi hårdt på at skabe de bedst mulige arbejdsforhold, og det gælder alle – uanset din seksuelle orientering eller kønsidentitet. Derfor ønsker vi i højere grad, at alle personalepolitikker også forholder sig til forhold for LGBT+ personer. Det viser sig nemlig, at der er en langt højere arbejdsglæde og bedre arbejdsforhold for LGBT+ personer, hvor der er taget højde for LGBT+ forhold. Det gælder også for arbejdsgivere, som får en mere tolerant arbejdsplads med gladere medarbejdere. 

Den seneste undersøgelse fra Ligestillingsministeriet fra 2019 viser, at 69% af alle LGBT+ personer kan være åbne om deres seksualitet eller kønsidentitet. Tallene viser fremad, men vi er langt fra i mål.

Mange er ikke åbne om deres seksuelle orientering, fordi de er bange for reaktionerne fra kollegaerne. De føler sig ramt af dårlige vittigheder og hentydninger, og det skal det være slut med.

3F vil have, at det skal være lige så normalt at kunne gå til din tillidsrepræsentant, hvis du oplever chikane på grund af din seksualitet, som ved mobning og andre former for chikane.

Læs mere om indsatsen her
Video: LGBT+ certificering af afdelingerne
Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.
LGBT+ certificering i 3F afdelinger

I 3F har vi en LGBT+ certificering, som vores lokale afdelinger kan opnå ved at gennemføre nedenstående kriterier. Certificeringen klæder afdelingen godt på til at kunne yde et offensivt, positivt og inkluderende fagforeningsarbejde baseret på viden om LGBT+ personers muligheder og udfordringer på arbejdsmarkedet.

 1. 3F-afdelingens bestyrelse har på et bestyrelsesmøde på baggrund af et oplæg om LGBT+ personer på arbejdsmarkedet vedtaget en personalepolitik for afdelingen, der beskriver LGBT+ personers inklusion i afdelingen.

 2. 3F-afdelingens ansatte er på et kort kursus i afdelingen blevet introduceret til:
  - undersøgelser om LGBT+ personers trivsel på arbejdsmarkedet
  - pjece der beskriver handlemuligheder
  - eksempler på sager, der er kørt for 3F-medlemmer, som eksemplificerer problemer og rettigheder. 

 3. 3F-afdelingens ligestillingsansvarlige har deltaget i minimum et 1-dagskursus om inklusion af LGBT+ personer på arbejdsmarkedet. Afdelingsformanden eller den ligestillingsansvarlige har sikret en struktur, så alle ansatte ved, at de kan gå til den ligestillingsansvarlige og få mere viden. 

 4. Afdelingen markerer sin inkluderende holdning til LGBT+ personer til omgivelserne mindst en gang årligt og minimum i forbindelse med Copenhagen Pride. Markeringen kan f.eks. ske med et debatindlæg af formanden i de lokale medier, flagning med regnbueflaget eller lignende. 

 5. Afdelinger, der har gennemført de fem kriterier, kan markere det med et regnbuefarvet 3F-logo.  

 6. Afdelingens bestyrelse og samlede personale gennemfører en gang i hver kongresperiode en opfølgende aktivitet med henblik på at holde viden og handlemuligheder up to-date.
Lokale 3F afdelinger der er LGBT+ certificerede
 • Frederikshavn
 • Holstebro
 • København
 • Københavns Chauffører
 • Nordsjælland Øst
 • Odense GOPS
 • Roskilde
 • Slagelse
 • Vestegnen
 • Aabenraa
Video: Inklusion af transkønnede på arbejdspladsen
Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt