Bliv medlem
Bliv medlem af 3F som lærling eller elev Det koster kun 65 kroner om måneden at blive medlem af 3F, hvis du er elev eller lærling på almindelig elevløn. I de fleste tilfælde kan du også få gratis a-kasse under din uddannelse.

Når du er lærling, har du krav på en ordentlig behandling på din arbejdsplads. Derfor er det en god idé at være medlem af en rigtig fagforening. 3F har aftalt dine forhold på arbejdspladsen, og vi kender dit fag.

Ud over de ordentlige vilkår, som overenskomsten giver dig, så er 3F også din personlige hjælp i hverdagen. Hvis du har problemer på din arbejdsplads, kan din tillidsrepræsentant hjælpe. Og har du ingen tillidsrepræsentant, kan du altid gå til din lokale 3F fagforening.

Gratis a-kasse som lærling og elev

Du kan blive fritaget for at betale kontingent til a-kassen, hvis du er lærling eller elev, under uddannelse på SU, eller hvis din dagpengeperiode er udløbet.

Men du skal søge a-kassen om at blive fritaget fra at betale, og der er en række krav, som skal overholdes. Dem kan du læse mere om ved at følge linket.

Læs, om du kan få gratis a-kasse
Fordele som medlem af 3F 

Når du er medlem af 3F, er der en masse fordele, som både hjælper dig under uddannelsen og sikrer dig et godt arbejdsliv. For eksempel er der:

  • 3F Ungdom, der taler din sag
  • Rabatter på forsikringer
  • Masser af kontante rabatter med PlusKortet.

Der er mange gode grunde til at være medlem af 3F. Dem kan du læse mere om i linket, eller du kan kontakte den afdeling, der er tættest på dig.

Læs også om, hvorfor du skal vælge 3F
Gratis a-kasse medlemskab Som lærling eller elev kan du få gratis medlemskab af a-kassen. Læs mere om mulighederne her.
Bliv medlem
Bliv medlem


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt