Bliv medlem
Bliv medlem af 3F og få hjælp i dit arbejdsliv Som medlem af 3F er du en del af et solidarisk fællesskab, der sikrer dig og dine kollegaer ordentlige løn- og arbejdsvilkår. 3F er specialister i dit fag, og vi hjælper dig, hvis der opstår problemer. 3F er din tryghed på arbejdsmarkedet.

3F har aftalt dine løn- og arbejdsforhold i overenskomsten med arbejdsgiveren og kender dit fag. Ud over de kollektive goder, som overenskomsten giver dig, så er fagforeningen også din personlige hjælp i dagligdagen.

Hvis du har problemer på din arbejdsplads, kan din tillidsrepræsentant hjælpe. Og har du ingen tillidsrepræsentant, kan du altid gå til din 3F fagforening.

Fakta Over 1,5 milliarder kroner til medlemmerne Er du medlem af fagforeningen 3F, er der altid hjælp at hente. Hvert år henter 3F over 1,5 milliarder kroner hjem til medlemmerne i erstatninger. Det er langt mere, end medlemmerne betaler i kontingent. Sådan hjælper 3F dig Der er mange situationer, hvor 3F kan hjælpe og støtte dig, uanset hvor store problemerne er.

3F hjælper dig, hvis du uberettiget bliver fyret fra dit job eller din læreplads og/eller hvis du får et forkert opsigelsesvarsel.

Du har som regel en opsigelsesfrist, men den er afhængig af, hvor længe du har været ansat, og hvilken overenskomst du arbejder under. 3F hjælper dig, hvis din arbejdsgiver ikke overholder fristen.

Læs mere om at blive fyret her

Er du bliver snydt for løn, tillæg, feriepenge og pension, kan du som medlem af 3F få hjælp til at få dine penge fra arbejdsgiveren. 3F gennemgår dine lønsedler, og ved uenighed fører 3F din sag mod din arbejdsgiver i Arbejdsretten.

Læs mere om gratis løntjek her

Du har ret til en ansættelseskontrakt, når du starter i nyt arbejde.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din ansættelseskontrakt er i orden, eller hvis du slet ikke har modtaget en ansættelseskontrakt, kan 3F hjælpe dig.

Læs mere om ansættelseskontrakt her

Hvis du kommer ud for en ulykke på jobbet, har 3F socialrådgivere og andre kompetente medarbejdere, som sørger for, at du kommer godt igennem hele sagsbehandlingen.

Læs mere om arbejdsskader og erhvervsulykker

Bliver du dårligt behandlet på din arbejdsplads, kan du altid gå til din 3F arbejdsmiljørepræsentant eller 3F tillidsrepræsentant. Er der ingen arbejdsmiljørepræsentant eller tillidsrepræsentant på din arbejdsplads, kan du altid gå til din 3F fagforening, som vil hjælpe dig.

Læs mere om krænkelser på arbejdspladsen

3F kan hjælpe dig med planlægning og rådgivning af din uddannelse eller efteruddannelse.


Læs mere om planlægning af uddannelse

Går din arbejdsplads konkurs, kan 3F hjælpe dig med at sikre din løn.

Læs mere om konkurs her

Hvis du er blevet ledig og skal til at søge nyt job, kan din lokale 3F a-kasse hjælper dig med din jobansøgning og med at forberede dig til jobsamtaler.

Læs mere om 3F's jobformidling her
Gratis a-kasse medlemskab Som lærling eller elev kan du få gratis medlemskab af a-kassen. Meld dig ind i 3F fagforening som lærling eller elev for kun 65 kroner om måneden.
Bliv medlem af 3F
Bliv medlem af 3F
Læs mere Bliv medlem af Danmarks Stærkeste Fagforening Hent pjece Fagforening til en fordelagtig pris + gratis a-kasse Hent pjece
Bliv medlem af 3F Som medlem af 3F er du del af et fællesskab, der sikrer gode løn- og arbejdsvilkår. Du får desuden favorable fordele som PlusKort, Superliga billetter, billige forsikringer og juridisk hjælp.
Bliv medlem
Bliv medlem


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt