Bliv medlem
Bliv medlem af 3F som ledig Som ledig kan der være mange ting, man skal huske at gøre. 3F hjælper dig med at lægge en plan for din jobsøgning. Vi kender dit fag og lokalområde, og vi vejleder dig hele vejen fra CV til samtale.

3F hjælper dig med at komme i arbejde igen. Vi tror på, at motivation og medindflydelse er vejen frem, og vi glæder os til at samarbejde med dig. For at søge dagpenge skal du være medlem af en a-kasse. Som medlem af 3F's a-kasse, 3FA, får du masser af faglige og kontante fordele.
Hjælp i jobsøgning 3F's a-kasse hjælper dig med alt, hvad du skal huske at gøre, når du er blevet ledig.
Få ret til dagpenge Bliv medlem af 3F's a-kasse, 3FA, og optjen ret til dagpenge. 3FA har afdelinger i hele landet.
Vi kender dit fag 3F's a-kasse er en faglig a-kasse. Vi kender dit fag og dit lokalområde. Se alle 3F's fag her.
"3F var en stor hjælp"

Det var først, da jeg blev opsagt, at jeg opdagede, at min gamle arbejdsplads ikke havde styr på tingene. Jeg manglede løn, og de rodede rundt i feriedage og afspadsering. Det var en stor hjælp, at 3F tog over. Jeg havde aldrig selv opdaget halvdelen af det, 3F gjorde.

- Maja, gartner.

Bliv medlem
Bliv medlem
Fakta 1,5 milliarder kroner til medlemmerne

Er du medlem af fagforeningen 3F, er der altid hjælp at hente. Hvert år henter 3F ca. 1,5 milliarder kroner hjem til medlemmerne i erstatninger. Det er langt mere, end medlemmerne betaler i kontingent.

Fordele som ledig

Som ledig får du masser af fordele som medlem af 3F, for eksempel:

  • Fri adgang til alle 3F Superliga kampe
  • Rabat på forsikringer
  • PlusKort - rabat i mere end 1.300 butikker
  • Billige feriehuse i Danmark og Europa
  • Masser af kurser og arrangementer
Bliv medlem
Alle fordele
Bliv medlem
Alle fordele
Priser for medlemskab Der er forskel på prisen på dit medlemskab, alt efter om du både er medlem af a-kassen og fagforeningen. Du skal være medlem af en a-kasse for at få dagpenge.
Se priser
Se priser
Sådan hjælper 3F dig

På 3F’s hjemmeside finder du vejledningsvideoer i, hvad du skal gøre, når du er blevet ledig.

Som medlem får du adgang til Selvbetjening i Mit3F, hvor du kan se din plan for jobsøgning og udfylde blanketter. Du har via Selvbetjening mulighed for at klare en stor del af din jobsøgning hjemme fra din egen computer.

Og så får du som medlem adgang til alle artikler på 3F's hjemmeside, hvor du kan læse alt om arbejdsliv, dagpenge, ferie, overenskomst, jobsøgning og meget mere.

Du er selvfølgelig også altid velkommen i din lokalafdeling - der er ofte kaffe på kanden.

Går din arbejdsplads konkurs, kan 3F hjælpe dig med at sikre din løn.

Hvis din arbejdsgiver ikke har penge til at betale din løn eller andre udgifter, kan virksomheden komme under rekonstruktion. Og så skal du hurtigst muligt kontakte din lokale 3F fagforening, som kan hjælpe dig med at sikre din løn.

Er din arbejdsplads gået konkurs eller ophører den på anden måde uden at kunne betale dig, kan 3F hjælpe dig med at sikrer din løn alligevel gennem Lønmodtagernes Garantifond. 3F hjælper dig med at finde den korrekte dokumentation og kan anmelde sagen hos garantifonden på vegne af dig.

Læs mere om konkurs her

3F hjælper dig, hvis du uberettiget bliver fyret fra dit job eller din læreplads og/eller hvis du får et forkert opsigelsesvarsel.

Du har som regel en opsigelsesfrist, men den er afhængig af, hvor længe du har været ansat, og hvilken overenskomst du arbejder under. 3F hjælper dig, hvis din arbejdsgiver ikke overholder fristen.

Læs mere om hvad du skal gøre, hvis du er blevet fyret
Fra CV til samtale I din lokalafdeling kan du få vejledning i din jobsøgning. Vi hjælper dig med at oprette dit CV, skrive en ansøgning og hvordan du forbereder dig til en samtale. Og når du er i job igen, tjekker vi for dig, at alt er i orden.
Bliv medlem
Læs mere
Bliv medlem
Læs mere
Bliv medlem af 3F's a-kasse Meld dig ind i 3F's a-kasse og optjen ret til dagpenge og få hjælp til at søge job. Med over 60 lokale kontorer får du en a-kasse, der kender dit fag og dit lokalområde.
Bliv medlem her
Bliv medlem her


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt