Efterløn
Seniorjob og efterløn - når dagpengene løber ud Som senior har du mulighed for at få seniorjob, hvis du har brugt din dagpengeperiode. Det kræver, at du stadig er med i efterlønsordningen.

Et seniorjob kan være en god løsning for dig, hvis du er ledig og opbruger dine dagpenge. Det kræver, at du er med i efterlønsordningen, det vil sige betaler efterlønsbidrag og er berettiget til efterløn, når du når efterlønsalderen.

På det tidspunkt, hvor du har været ledig så længe, at dine dagpenge er brugt op, må der højest være fem år til, at du kan få efterløn.

Opfylder du de betingelser, kan du have ret til et seniorjob.
Hvad er et seniorjob?

Et seniorjob er et job i den kommune, hvor du bor, til overenskomstmæssig løn. Som udgangspunkt skal kommunen finde et job, der minder om det, du har haft før, hvis det er muligt.

Du skal selv kontakte kommunen og søge om et seniorjob. Det gør du ved at sende en ansøgning til kommunen. Derefter bliver du indkaldt til en samtale, hvor I taler om jobbets indhold, hvor kommunen så vidt muligt skal tage hensyn til dine interesser og kvalifikationer.

Tidsfrister

Der er to vigtige tidsfrister, som du skal kende: Du skal selv kontakte kommunen og søge om et seniorjob. Du kan tidligst søge tre måneder før den dag, hvor dine dagpenge udløber.

Den anden tidsfrist er, at kommunen skal have modtaget din ansøgning om seniorjob to måneder efter den dag, hvor din dagpengeperiode stopper.

Mens du er i seniorjob, betaler du stadig til efterløn, og så snart du kan, skal du gå på efterløn.

Læs mere om reglerne om efterløn
Læs mere om seniorjob her.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt