Familieliv
Balance mellem arbejdsliv og familieliv Arbejdstagere skal kunne trives med både arbejde og familieliv. Det synes vi i 3F, og vi arbejder på at skabe mere balance i livet for vores medlemmer. Her kan du få inspiration og baggrundsviden om emnet.

Rigtig mange arbejdstagere oplever udfordringer, når de skal balancere mellem arbejdsliv, familieliv og fritidsliv.

I 3F vil vi være med til at skabe en bedre sammenhæng. Det skal være muligt for alle leve et liv i balance.

I pjecen ”Alle har ret til at holde af hverdagen” er der samlet en masse erfaringer, beretninger og oplevelser fra 3F-medlemmer i hele Danmark. Her kan du både læse om – og måske spejle dig i – eksempler fra virkeligheden og tilmed få gode argumenter til, hvorfor din arbejdsgiver skal investere i et godt sammenhængende liv for liv – både på og uden for arbejdet. 

Ny barselslovgivning

Fra august 2022 forventes en ny barselslovgivning at virke. En lovgivning der giver øgede muligheder for at balancere familielivet som regnbuefamilie og som giver fædre og medmødre øgede barselsrettigheder. Når loven er vedtaget informeres om de konkrete nye muligheder.

Debat og baggrund om balance mellem arbejdsliv og familieliv

Hvis du er mere interesseret i 3F’s arbejde med arbejdsliv og familieliv, kan du dykke ned i debatoplægget ”Den skæve balance mellem arbejdsliv og familieliv”. 

I oplægget kan du blive klogere på de reelle udfordringer, som danske familier står med. Du får også en masse gode indspark til forskellige tiltag som deltid, tilrettelægningen af arbejdet og inspiration fra andre landes løsninger.

Læs mere Sammenhæng mellem arbejdsliv, familieliv og fritidsliv Hent pjece


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt