Familieliv
Hvad sker der ved dødsfald Gruppelivsforsikringen gælder for alle medlemmer af 3F, som ikke er overgået til folkepension. Hvis du overgår til førtidspension, er du fortsat omfattet, hvis du bevarer dit medlemskab af 3F.

Ved dødsfald skal dine efterladte kontakte din lokale 3F fagforening. De udleverer en anmeldelse, som dine efterladte udfylder og sender til Alka sammen med relevant dokumentation, som for eksempel dødsattest og vielsesattest.

Udbetaling af erstatning

Ved dødsfald udbetales erstatningen til de nærmeste pårørende efter lovens definition, medmindre du har givet besked om andet. Nedenfor kan du læse om, hvordan henholdsvis gruppeliv- og fritidsulykkesforsikringen dækker.

Du kan også anmelde ulykkestilfælde direkte til Alka på tlf: 70 12 14 16, hvor du får rådgivning om det videre forløb.

Læs om gruppelivsforsikring
Læs om fritidsulykkesforsikring
Efterlønsbidrag

Hvis du dør, betaler a-kassen automatisk dine efterlønsbidrag kontant tilbage til boet.

Bemærk at der bliver fratrukket en afgift på 30 procent til SKAT.

Begravelseshjælp

Når du dør, har dine pårørende i mange tilfælde ret til begravelseshjælp, som udbetales af bopælskommunen. Begravelseshjælp er et offentligt tilskud, som udbetales til hjælp for betalingen af omkostninger i forbindelse med begravelsen.

Der skal sendes en ansøgning til kommunen. Blanketten for ansøgning om begravelseshjælp fås hos bedemanden eller via kommunen. Det er oftest bedemanden, der tager sig af ansøgningen om begravelseshjælpen for de pårørende.

Nogle få 3F-afdelinger giver et tilskud til begravelser. Spørg den lokale 3F fagforening, om det gælder for din.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt