Graviditet og barsel
Løn under barsel Som medlem af 3F kan din overenskomst sikre, at du har ret til at modtage hel eller delvist fuld løn i løbet af din orlovsperiode. Læs mere om dine muligheder her.

Som medlem af 3F kan din overenskomst sikre, at du har ret til at modtage hel eller delvist fuld løn i løbet af din orlovsperiode.

Det er dejligt med familieforøgelse, selvom det kræver planlægning. Og en del af planlægningen gælder også det økonomiske. Langt de fleste overenskomster, som 3F har indgået, giver både far og mor ret til orlov med fuld løn i en periode.

En god start på en barselsorlov er, at I finder ud af, hvordan orlovens fleksible muligheder bedst muligt spiller sammen med overenskomstens regler og med dagpengereglerne. Tal med din tillidsrepræsentant eller kontakt din lokale 3F fagforening.

Løn, barsel og lokalaftaler

De overordnede regler kan være suppleret med lokalaftaler eller aftaler, der gælder for din arbejdsplads.

Derfor skal du tale med din tillidsrepræsentant eller din lokale 3F fagforening om dine rettigheder, når du skal på barselsorlov. 

En god start på en barselsorlov er, at I finder ud af, hvordan orlovens fleksible muligheder bedst muligt spiller sammen med overenskomstens regler og med dagpengereglerne.

Læs også om rettigheder under graviditet og barsel
Læs mere om barsel på borger.dk
Bliv medlem og få hjælp I 3F kender vi din overenskomst og hjælper dig med at forstå reglerne, så du får det bedste ud af din barselsorlov.
Læs mere
Læs mere


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt