Jobsøgning
Sådan foregår samtalerne med a-kassen Som ledig har du pligt til at deltage i flere samtaler med a-kassen. Få et overblik, og bliv klogere på dine rettigheder og muligheder.

Når du er blevet arbejdsløs, skal du deltage i en række samtaler med din a-kasse. Du har pligt til at deltage i samtalerne.

Som udgangspunkt er der tre jobsamtaler med a-kasse i løbet af de første tre måneder, efter du er blevet arbejdsløs. Derefter er der tre jobsamtaler med jobcenteret i løbet af de næste tre måneder. Den første samtale i jobcenteret holdes som udgangspunkt mellem dig, jobcenter og a-kasse i fællesskab.

Du skal selv booke tid til møderne i a-kassens mødebookingsystem. Du får besked om det fra a-kassen.

Book en samtale med a-kassen
Samtaler i jobcenteret

Du skal til seks samtaler i de første seks måneder, du er ledig. Nogle af dem med a-kassen, nogle fælles og nogle med jobcentret.

De første tre måneder er der tre samtaler med a-kassen, i de næste tre måneder er der tre samtaler med jobcentret.

Derefter kan du blive indkaldt til samtale i jobcentret efter behov.

Ved samtalerne vil der være fokus på, hvordan du søger arbejde. Der vil blive fulgt op på det du har søgt, og talt om din fortsatte jobsøgning.

A-kassen og jobcentret kan kræve, at du søger konkrete job.

Du skal selv booke tid til samtalerne på jobnet.dk

Gå til Jobnet.dk

Den første samtale, du skal deltage i, er en jobsamtale i a-kassen. Den ligger allerede inden, du har været ledig i to uger. Her taler vi om din vej til næste varige job.

Desuden skal du sammen med a-kassen aftale, hvordan du skal søge job. Du vil af a-kassen blive introduceret for din personlige plan – kaldet Min Plan. Planen skal beskrive din situation (herunder tidligere job, kompetencer) – og dine ønsker til arbejde og måske uddannelse. A-kassen vil også fortælle om dine muligheder for uddannelse og kurser.

Sådan kan du forberede dig (Acc)

Du kan blandt andet selv udfylde “Min Plan” og “krav til jobsøgning”.

  • Du skal også have oprettet et CV på jobnet.dk
  • Det er også en god idé at tænke over, hvad du gerne vil: Søger du over i en ny branche, ønsker du et bestemt kursus?

A-kassen skal gennem hele din ledighedsperiode vurdere, om du står til rådighed for arbejdsmarkedet. Denne vurdering kan være ved at se på din jobsøgning og om du overholder de aftaler du har indgået med a-kassen eller jobcenteret.

Er vi i tvivl om du står til rådighed, vil du blive indkaldt til en rådighedssamtale. Her vil vi tale om din rådighed, og hvilke typer af job, du kan søge, inden for hvilket geografisk område og så videre.

Sådan kan du forberede dig (acc) 

  • Sørg for, at din joblog (registrering af søgte job) er opdateret, og du har uploadet det antal ansøgninger, som du har aftalt med a-kassen.
  • Medbring de ansøgninger, du har sendt, så a-kassen kan se, hvad du har søgt.
  • Har du været ude på arbejdspladser og søge mundtligt uden skriftlige ansøgninger, kan det være en god idé, at du laver en liste over de steder, du har besøgt, og eventuelt navne på dem, du har talt med.
  • Gør dig eventuelt tanker om, hvorvidt du kan gøre noget anderledes/ændre strategi, hvis dine ansøgninger ikke giver resultater.
  • Tænk på a-kassen som din sparringspartner. Måske kan I sammen komme frem til, hvordan du kan gribe det anderledes an. Måske har a-kassen nogle gode forslag.
Se guide til jobsøgning
Læs mere Sammen om fremtiden Hent pjece Sådan booker du en samtale Hent pjece

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt