Lærling og elev
Løn til lærlinge Som lærling skal du selvfølgelig have den løn, du har krav på. Det står i loven. 3F har forhandlet din løn, som du kan se i din overenskomst.

Det er forskelligt, hvad lønsatserne præcis er på de forskellige fagområder for lærlinge. Men det er selvfølgelig et lovkrav, at lønnen skal følge den gældende overenskomst inden for dit fag.

Hvis du ikke ved hvilken overenskomst, der gælder for dig, kan du se det i din uddannelsesaftale.

Du kan også altid kontakte din lokale 3F fagforening, de er klar til at hjælpe dig.

Find din overenskomst her
Hold styr på dine arbejdstider  Du kan ikke regne med, at din virksomhed har 100 procent styr på, hvor meget du har arbejdet. Derfor er det en god idé at gøre det til vane selv at skrive dine timer ned.

Hvis du bliver uenig med din arbejdsgiver om, hvor meget du har arbejdet, kan det ende med en faglig sag. Derfor kan det blive afgørende, at du dagligt har noteret dine arbejdstider, så du kan fremlægge den mest troværdige dokumentation. 

3F har udarbejdet en app, hvor du nemt kan logge dine arbejdstimer og pauser, og se hvor meget du har arbejdet i en given periode.

Kontakt altid din lokale 3F fagforening, hvis der er uenighed omkring dine løn- og ansættelsesvilkår. Så vil vi hjælpe, så godt som vi kan. 

Læs mere om Min arbejdstid app her.
Får du det rigtige i løn? Vi kender din overenskomst og hjælper dig med din uddannelsesaftale. Som medlem af 3F kan du altid få hjælp i hverdagen.
Læs mere
Læs mere


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt